Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thuresson skadad – osäker till spel mot HV71

Brynäs avgjorde lördagens bortamöte med Växjö i förlängningen.

Men Andreas Thuresson lämnade isen redan i den andra perioden – med en överkroppsskada.

– Vi får se vad röntgen visar, säger forwarden.

Annons

Utan Johan ”Honken” Holmqvists storspel hade Brynäs förlorat matchen mot Växjö i lördags. Hemmalaget radade upp målchanser, framför allt i första och andra perioden, och att Brynäs kom hem till Gävle med två poäng i bagaget var en ren och skär bonus.
– Växjö var hetare och det var ”Honken” som räddade oss. Han gjorde en kanonmatch, säger Andreas Thuresson, som klev av isen i den andra perioden.
– Jag missade avgörandet, men i efterhand har jag sett Harjus mål. Det var snyggt och det känns skönt att vi tog två poäng i alla fall.
En överkroppsskada var orsaken till att Thuresson tvingades kasta in handduken.
– Det var en tacklingssituation. Jag snubblade till på en Växjöspelares klubba och for in i sargen i full fart. Just nu har jag lite ont, men det känns bättre än i går, säger Thuresson.
I dag väntar röntgen på sjukhuset, och det är oklart om han kommer att kunna spela morgondagens match hemma mot HV71.
– Jag har ingen aning för tillfället. Det är bara att avvakta och se vad röntgen visar, säger Thuresson.
Det var i spel fyra mot tre i förlängningen som Johan Harju hittade rätt med en backhand bakom Växjös målvakt Fredrik Norrena.
– Jag fick först en bra passning av ”Basse” (Sebastian Lauritzen). Sedan såg jag att Norrena gick ner och att det fanns en lucka där uppe. Jag valde rätt alternativ, säger Johan Harju, som också konstaterar att Brynäs inte hade sin bästa dag.
– Det var sega ben och vi gjorde en ganska dålig match. Men defensivt var det okej och ”Honken” var grym i målet.
Matchens enda mål innebar att Brynäs tog sin åttonde raka seger mot Växjö – och nu tittar laget uppåt i tabellen.
– Målet är ju att vara med där uppe, och det skulle betyda mycket att nå en topp 4-placering. Det är viktigt med hemmaplansfördelen i slutspelet, säger Andreas Thuresson.
Brynäs får nu tillbaka JVM-trion Elias Lindholm, Emil Molin och Christian Djoos. Det mesta talar för att de finns med i matchen mot HV71.
– Jag tycker att de ska vara nöjda med silvret. De har samlat på sig lite extra självförtroende och i det här läget kommer alla tre att tillföra en hel del energi, tror Andreas Thuresson.
Harju:
– De har visat framfötterna i laget hittills och det är perfekt för oss att de är tillgängliga igen. Det är ett viktigt skede av säsongen och vi siktar självklart på att bli bland de fyra främsta lagen i tabellen.

Mer läsning

Annons