Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp får en tredje chans

Serieledarna Hudiksvall gästar i kväll Tierp och Vegahallen. Hudik har ju haft det ganska lätt mot Tierp. I två tidigare möten har hälsingarna vunnit med 7–1 respektive 5–1.

Annons

Nu är frågan: Har Tierp någon chans att vända trenden i det tredje mötet? Naturligtvis blir det en svår uppgift, men kanske den lite bleka insatsen senast mot Ore manar hemmagrabbarna till revanschlusta?

– Vi har ett lag som absolut har chans att vinna över serieledarna, säger Tierps chefstränare Stellan Gerdin inför kvällens match.

– Vi kommer med tre femmor och det blir Niklas Bertilsson som vaktar kassen. Det enda frågetecknet inför matchen är Patrik Tenggren som har ryggbesvär. Men han är kallad till matchen, säger Gerdin.

– Grabbarna måste komma minst lika taggade som mot Ore. Men alla spelare måste också vara inställda på att ge allt även fysiskt.

– Vi måste vinna närkamperna och målvakten måste vara på topp. Ja, det är mycket som måste stämma för att klara av Hudik, som ju är seriens bästa lag. Dom leder ju serien, påpekar Gerdin

Vad vi minns från seriepremiären hemma mot just Hudik, så var hemmagrabbarna inte alls med på noterna i matchupptakten. Efter bara drygt halva första perioden så lyste 0–4 på resultattavlan. Det måste naturligtvis till en helt annan inställning från hemmagrabbarna i dag – om det nu ska kunna bli revansch.

Efter mötet med Hudik så väntar Hedemora (b) och Söderhamn/ Ljusne närmast. Ska det bli spel i allettan, så bör nog Tierp plocka hem minst sex poäng på dessa tre matcher.

I Hudik är man helt klart inställda på att lira i allettan efter juluppehållet. Tränaren Alf Nord sticker ju inte under stol med, att klubben har ambitionen att ta sig upp i allsvenskan.

– Jag kommer ihåg att grabbarna var taggade till tusen när vi mötte Tierp i premiären. Vi visste ju inte alls vilken klass Tierp höll. Nu fick vi en mycket lyckosam öppning och vann sedan med hela 7–1, minns Alf Nord.

– Vi kommer med en trupp om 19 lirare. Nu vet jag att Tierp stundtals kan spela riktigt bra och ska vi kunna vinna igen så måste grabbarna absolut vara riktigt taggade, säger Nord.

Kanske kan en stor hemmapublik ge det stöd som grabbarna i Tierpslaget behöver för att vända trenden mot "omöjliga" Hudik?

Mer läsning

Annons