Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp förlorade målrik match

Det blev förlust med 7-4 när Tierp Hockey gästade Lindesberg i den fjärde spelomgången av hockeyettan. Tierp var bra med ända fram till slutperioden. Men här visade hemmalirarna effektivitet och satte fyra mål på tio skott.

Annons

- Jag är inte helt nöjd med lagets försvarsinsats i kväll. Både i första och den tredje perioden såg det lite lojt ut från våra lirare, sa Tierptränaren Stellan Gerdin direkt efter matchen.
När det gällde skotten så vann här gästerna med 31-26. Men det var hela tiden hemmagrabbarna som var steget före i målprotokollet. Ändå kom Tierp ikapp ett par gånger och i slutet på andra perioden satte gästerna både 3-2 och 3-3 inom loppet av bara ett par minuter.
- Nu blev också andra perioden sönderryckt av utvisningar. Tyvärr släppte vi också lite oturligt till 4-3 med en man mer på banan, sa Gerdin.
Trots att Tierp inte spelade bra under den inledande perioden, så blev resultatet här 1-1.
I andra perioden som slutade 2-2 gjorde både Lindlöven och Tierp mål i power play. Simon Olsson tvåmålsskytt för kvällen satte 3-3 bara fyra sekunder före periodvilan inför slutperioden.
Slutperioden började alltså med det olyckliga 4-3 målet trots power play och sedan kunde hemmalaget i eget power play sätta 5-3.
Nu kunde ändå Simon Olsson reducera till 5-4 med sju minuter kvar.
Men som sagt - hemmalaget var effektiva den här kvällen och satte 6-4 med knappa fem minuter kvar.
Nu chansade Tierp med att plocka ut målvakten Niklas Bertilsson.
- Ja, det var ju en chansning och tyvärr gjorde dom också 7-4 i den tomma buren, sa Gerdin, som också pekade på att Lindlöven är betydligt bättre än sin tabellposition och förluster i de tre första spelomgångarna.
- Nu ska Falun få sota för det här nederlaget, menade Stellan Gerdin innan han med laget satte kurs hemåt.
SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons