Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp fortsätter jakten på en plats i allettan

Tierp, som har vunnit i sex av de sju senast spelade omgångarna, har ändå en bit kvar till en plats bland de fyra bästa lagen som får chansen att spela i allettan efter juluppehållet.

Annons

I dag står en bortamatch mot mot Surahammar på programmet. Sett till vad Tierp presterat de senaste veckorna, så ska det heller inte vara omöjligt att även klara av den här matchen i Surahallen.

– Det här blir en oerhört spännande match. Förlorar vi så blir det nog svårt att ta en plats i allettan, säger Staffan Hesselbäck sportchef för Sura Hockey.

– Vi hade tre spelare sjuka senast mot Falun och det är osäkert om de hinner friskna till innan matchen mot Tierp. Jag tror också att vi får det tufft. Vi brukar ha det svårt mot Tierp även om vi vann senast uppe i Vegahallen, säger Hesselbäck.

Om Tierp vinner är dom uppe på samma poäng som Sura. Men inför den här omgången är det ytterligare sju poäng upp till Falun och Enköping och fyra poängs distans till Lindlöven.

I senaste omgången mot Borlänge hemma i Vegahallen gick det lite "grus" i maskineriet för Tierp. Laget ledde redan efter elva minuter med 3–0, men sedan fick man det besvärligt med masarna. Tierp visade ändå bra moral och plockade hem bonuspoängen genom att vinna på straffar.

– Det är meningen att vi ska spela bättre mot Sura. Framförallt ska vi vara noggrannare i passningsspelet. Sedan måste vi vara snabbare genom mittzonen. Där brast det betänkligt senast mot Borlänge, säger Tierps chefstränare Stellan Gerdin.

– Nu fick vi tyvärr också ett sent återbud från Ludwig Björklund som skadat ena handen. Men nu får naturligtvis någon annan chansen att kliva fram och visa sina takter, säger Gerdin.

Ja, Björklund har ju varit betydelsefull de senaste två omgångarna. Matchvinnare både mot Enköping och och senast mot Borlänge där han satte den vinstgivande straffen. Men Tierp har en stark trupp och säkert fyller någon upp i tredjefemman.

En vinst är nästan ett måste även för Tierp, eftersom det efter matchen i Surahallen bara återstår fem omgångar i grundserien.

Efter matchen mot Sura har Tierp att möta Falun(h), Valbo(b), Ore (h), Hedemora (b och avslutningsmatchen i grundserien mot Hudiksvall hemma i Vegahallen.

Inga omöjliga uppgifter om Tierp sköter sina kort.

Mer läsning

Annons