Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey favoriter i Surahallen

– Ska vi ha en chans att lira i allettan, så måste vi vinna de fyra matcher som är kvar. Nu får vi naturligtvis börja med att slå Surahammar.
Det är klara besked får Stellan Gerdin tränare för Tierp Hockey. Och visst måste Tierp vara favoriter i dagens bortamöte med Surahammar.

Annons

Ja, Sura tog ju stryk av jumbon Söderhamn/Ljusne i förra omgången och det imponerar ju inte.

– Kan vi spela som vi gjorde senast mot Falun så ska det kunna bli vinst mot Sura, säger Gerdin.

Ja, i den matchen hemma i Vegahallen så gjorde Tierp ett starkt intryck. Här var det Falun som var klara favoriter. Men gästerna gavs aldrig chansen att ta intiativet i matchen.

– Nej, och vi spelar faktiskt bättre mot de bättre lagen. Mot Falun spelade vi enkelt med snabba vändningar och ett högt tempo, säger Gerdin, som var mycket nöjd efter den matchen.

Tierp kommer med i stort sett samma lag som senast i segermatchen mot Falun.

– Ja, vi har fortfarande både Adam Seydlitz och Simon Olsson borta på grund av ljumskskador. Men nu kommer Marcus Eriksson tillbaka efter en "långskada", men han börjar på bänken, säger Gerdin, som matchar tre femmor i Surahallen.

Surahammar som förlorat de senaste fyra matcherna är nu fast beslutna att vända trenden.

– Ja, nu ska det bli tre poäng. Vi måste ju komma igen, säger Suras tränare Mattias Karlsson.

– Vi gjorde spelmässigt en bra match uppe i Ljusne senast. Men trots hela 44 skott så förlorade vi med 3-2. Nu ska det bli bättre skärpa och sedan får vi tillbaka Niklas Larsson, seriens bäste back, säger Karlsson, som är segerviss inför dagens hemmamöte med Tierp.

Mer läsning

Annons