Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey taggat för revansch

Tierps lirare har säkert inte glömt hemmapremiären mot seriefavoriterna Hudiksvall för en månad sedan. Då blev det stryk med hela 7–1, sedan ett sömnigt hemmalag släppte in fyra puckar innan tolv minuter var spelade. I dag finns ändå chans till revansch när hockeyettan vänder och Tierp gästar Glysishallen uppe i Hudiksvall.

Annons

Nu har väl seriespelet utvecklats så att det är mycket jämt och ovisst. Hudik var stora favoriter, men i den här jämna serien har dom emellanåt visat sig vara ganska mänskliga. Både Tierp och Hudik har tre förluster på de hittills spelade nio omgångarna.

– Visst fick vi en mycket lyckad start nere i Tierp. Dom fick det jobbigt när vi lyckades få in fyra puckar i matchöppningen. Men Tierp har ju spelat bra sedan och det här blir nog en tuff uppgift, säger Hudiks tränare Alf Nord.

Hudik vann på fredagskvällen med klara 7–2 mot Söderhamn/Ljusne. Men det säger väl inte så mycket, eftersom Söderhamn verkar vara seriens minst starka lag.

Hur har det gått för övrigt i seriespelet?

– Det har varit lite upp och ner. Men hemma har vi varit riktigt trygga i vårt spel. Våra tre förluster har kommit på bortarink mot Lindlöven, Borlänge och Falun.

– Det här är också en så jämn serie så det gäller att vara med ordentligt i matcherna om det ska bli några poäng, säger Nord, som har truppen helt intakt inför dagens möte med Tierp.

I Tierpstruppen saknas tre namn inför dagens match. Det är Peter Andersson, Marcus Eriksson och Daniel Söderlind.

– Vår målsättning är att kunna möta Hudik högt upp i banan. Sedan måste vi ju också se till att täppa till redan från start, säger Stellan Gerdin chefstränare för Tierp, som naturligtvis inte vill se en öppning liknande den mot Ore uppe i Furudal. Det stod då 3–0 redan efter åtta minuter.

– Naturligtvis hoppas jag att vi kan vara effektivare framför Hudiksmålet. Mot Ore vann vi skotten i mittenperioden med hela 23–10 utan att kunna sätta ett enda mål, säger Gerdin.

– Självklart är det revansch som gäller, säger Stellan Gerdin, som kommer upp till Hudik med en heltaggad trupp.

Mer läsning

Annons