Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey tog härlig revansch på Borlänge

Trots en minst sagt olycklig matchöppning så visade Tierp en härlig moral och kunde komma igen och vinna välförtjänt med 5–4 mot Borlänge hemma i Vegahallen.

Annons

Visst visade nu Tierp härliga takter och med tanke på att laget förlorade bortamötet med Borlänge med hela 1–7, så var det här ett klart steg framåt.

– Ja, det här var en kämpaseger. Speciellt fick vi ta fram kämpatakterna i sista perioden. Här gjorde också vår målvakt Magnus Persson en härlig insats, sa Tierps chefstränare Stellan Gerdin direkt efter revanschmatchen.

Men som sagts så fick Tierp en mardrömsstart. Redan efter 50 sekunder kunde gästerna i power play sätta 0–1.

Nu skulle det bli än värre. Matchuret hade inte hunnit längre än till 1.54 innan hemmamålvakten tvingades att plocka ut en andra puck ur buren!

– Nej, vi fick en usel start men vi kom igen starkt, sa en mycket nöjd Gerdin, som var riktigt belåten med andra perioden.

– Ja, då spelade vi bra och visade att vi kunde göra mål. Vi vann andra perioden med 4–2, summerade Stellan Gerdin.

– Vi fick väl ett turmål när deras målvakt tappade pucken före 2–2. Men sådana mål är vi definitivt inte bortskämda med. Fredrik Strid höll sig framme och kunde peta in pucken.

Ja, Tierp visade effektivitet i mittenperioden och i powerplay. I Tierps enda power såg Peter Andersson till att slå in 4–3.

Vi fick också se hemmalaget ta ledningen med 5–3 genom Freddie Andersson när det återstod knappa fem minuter av mittenperioden.

Men lite oroväckande kom så Borlänges fjärde mål med drygt två minuter fram till periodvilan.

Men trots att dalalaget noterades för hela 15–4 i skott i slutperioden, så höll Tierp ställningarna och plockade hem tre härliga pluspoäng.

Nu har Tierp närmast ett bortamöte med Hedemora i morgon och visar Tierp lika härliga takter som i den här segermatchen, så ska det kunna gå vägen också uppe i Hedemora.

TIERP HOCKEY–BORLÄNGE HF 5–4 (1–2, 4–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (50 sek) Mattias Arnaud, 0–2 (1,54) Oskar Hane, 1–2 (9,22) Fredrik Strid.

Andra perioden: 2–2 (4,15) Fredrik Strid, 3–2 (4,32) Jonas Halvarsson, 3–3 ( 5,56) Henrik Borgenström, 4–3 (6,43) Peter Andersson, 5–3 (15,18) Freddie Andersson, 5–4 (17,46) Marcus Andersson.

Skott:21-33

Utvisningar. Tierp: 14 min. Borlänge 4 min.

Tierps tre stjärnor:

3: Johan Wallin b

2: Magnus Persson mv

1: Fredik Strid fw

 

 

 

Mer läsning

Annons