Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey vann i Ljusne

Tierp Hockey tog en viktig seger på söndagen när laget i Ljusne ishall slog Söderhamn/Ljusne med klara 5–2. Nu var det en jämn match fram till 1–3 i slutet av andra perioden.

Annons

Här drog hemmalaget på sig hela tre matchstraffar och det bidrog ju inte till att öka hemmalagets chanser att vinna över sina gäster.

– Vi skapade en hel del chanser och grabbarna svarade för flera kombinationer i anfallspelet, berömde Stellan Gerdin tränare förTierp.

I den första perioden drog, enligt Gerdin, Tierp på sig tre utvisningar och hemmalaget kunde i power play skapa flera chanser. Dock utan att kunna göra mål.

Trots utvisningarna så vann gästerna första perioden med 2-0. Skotten var helt jämna 11-11.

I andra perioden reducerade först hemmalaget till 1-2. Men när Tierp ökade på till 1-3 genom Tomas Andersson, så tappade hemmalaget helt fattningen.

Det var en "höjdpuck" som låg bakom hemmalagets stora missnöje med rättskiparen och som sedan ledde till flera matchstraff.

Naturligtvis satte sig hemmalaget i en svår situation och Tierp kunde även öka på till 1-4 genom ett verkligt snyggt mål av Andreas Näsman.

Helt hade väl inte hemmalaget gett upp ändå. I boxplay kunde Marcus Åkerlund reducera till 2-4 i upptakten av slutperioden.

Dryga sju minuter in i perioden kunde sedan Freddie Andersson, framspelad av Donny Wallin, spika slutresultatet till 2-5. Också det målet var en snygg sak, enligt Gerdin.

Eftersom Enköping kammade noll mot Lindlöven och Ore tappade poäng mot Surahammar, så har nu Tierp möjlighet att ta upp striden om seriesegern.

I veckan möter Tierp, Ore uppe i Furudal och nästa söndag gästar Enköping, Vegahallen. Vinst i dessa båda matcher och Tierp är uppe i toppskiktet.

SÖDERHAMN/LJUSNE–TIERP HOCKEY 2–5 (0–2, 1–2, 1–1)

Första perioden: 0–1 (8.03) Tobias Berlin, 0–2 (8.53) Johan Viktorsson

Andra perioden: 1–2 (7.07) Jimmy Lindström, 1–3 (15.27) Tomas Andersson, 1–4 (19,43) Andreas Näsman.

Tredje perioden: 2–4 (1.55) Marcus Åkerlund, 2–5 (7.01) Freddie Andersson

Skott: 25–33

Utvisningar, Söderhamn/Ljusne 74 min. Tierp 12 min.

Publik: 102

 

Tierps tre stjärnor:

3: Donny Wallin f

2: Freddie Andersson f

1: Tomas Andersson f

Mer läsning

Annons