Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey vann med tennissiffror

Naturligtvis var Tierps chefstränare Stellan Gerdin nöjd med sina mannar efter den svåra bortamatchen mot Enköping. Segersiffrorna skrevs till 6–4 och det var i tredje perioden som Tierp effektivt tog vara på två power play och satte 3–5 och 4–6-målen.

– Vi vann tack vare en bra slutperiod. I första och andra perioderna slarvade grabbarna med passningsspelet.

Annons

Sett till hela matchen var det en jämn tillställning och en häftig öppning av första perioden.

Redan efter 37 sekunder satte Donny Wallin det första målet i hemmakassen, assisterad av Tomas Berlin.

Men hemmalaget ville inte vara sämre och bara 16 sekunder senare satt kvitteringspucken bakom Richad Zeidlitz.

Donny Wallin skulle ordna till ett hattrick den här kvällen i Bahcohallen. Men Tomas Berlin stack emellan med att ge Tierp ledningen med 2–1 mitt i första perioden. Simon Olsson stod för målpasset.

Tierp brukar ju ofta vinna skotten i matcherna, men den här gången var hemmalaget hela tiden före. I första perioden vann Enköping skotten med klara 15–9.

– Sett till hela matchen vann vi tack vare att vi långa stunder klarade av att hålla Enköping utanför vår försvarszon. Flera av skotten kom från långt håll, sa Gerdin.

Tomas Berlin spelade fram Donny Wallin till hans andra mål mitt i andra perioden, men även här svarade hemmalaget snabbt och 2–3-målet kom bara dryga minuten senare.

– Vi var i ledning i så gott som hela matchen och Enköping blev väl lite frustrerat och tog ett par dumma utvisningar i slutperioden. Vi kunde utnyttja det med att sätta två mål, sa en nöjd Tierpstränare.

Men innan dess fullbordade Donny Wallin sitt hattrick genom att redan efter bara dryga minuten av slutperioden ändra ställningen till 2–4.

Innan mitten på perioden kom ändå hemmalaget tillbaka och reducerade till 3–4.

Mitt i slutperioden utnyttjade Adam Seydlitz ett första power play och framspelad av Peter Andersson lyste 3–5 på resultattavlan. Men en stund senare drog också Tierp på sig en utvisning. Hemmalaget plockade ut målvakten Simon St Cyr och kunde åter reducera i spel sex mot fyra.

Men nu gick det undan med målfabrikationen. Bara minuten senare kunde Peter Andersson, också i power play, fastställa slutresultet.

Det här var en match i högt tempo, där gästerna var det effektivaste laget och tog tre mycket sköna poäng.

På onsdag gästar dalalaget Ore Vegahallen och då vill naturligtvis hemmagrabbarna utkräva revansch för nederlaget uppe i Furudal.

Sören Åkerman
Tel. 026-15 93 80
sporten@gavlenyhetsbyra.se

Mer läsning

Annons