Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp jagar första trepoängaren – med ny back

Tierp Hockey kom ju starkt igen efter premiärsmällen hemma mot Hudiksvall. Bortamötet med Hedemora vanns ju med 6–5 i förlängningen. Här visade också Tierpsspelarna hög moral och kom igen med den rätta gnistan i förlängningen.

Annons

I dag inför den tredje spelomgången, står nykomlingarna Söderhamn/Ljusne HC för motståndet.

Dagens gäster har ännu inte lyckats plocka någon poäng. I första omgången blev det en 4–3 förlust borta mot Ore och i onsdags blev det 1–3 i baken hemma mot Borlänge.

– Det här ska vi ändra på och det blir fullt ös mot Tierp det kan jag lova, säger gästernas lagledare Micke Baglién.

– Vi kommer med starkast möjliga lag och det är bara seger som räknas, förklarar Baglién.

Tyvärr för Söderhamn så har man INTE lyckats få med förra säsongens målspruta Jimmy Lindström, som hoppat av från hockey.

Kan grabbarna visa samma fina inställning som uppe i Hedemora så ska vi kunna vinna den här matchen, säger Tierps chefstränare Stellan Gerdin.

– Det har också sett bra ut på träningen och vi hade uppe i Hedemora ett högt tempo genom mittzon. Det hoppas jag också få se i den här matchen, säger Gerdin.

Tierp kommer med i stort samma uppställning från start som i förra matchen. Det innebär att hemmalaget spelar med tre femmor och att Freddie Andersson går in i stället för lagkaptenen Per "Pertan" Andersson.

– Jag är mycket irriterad på linjedomaren som ligger bakom Pertans avstängning. När man läser linjedomarens rapport, så blir man både arg och förvånad. Inget stämmer med vad som hände när Pertan blev utvisad mot Hudiksvall, säger Gerdin.

Pertan var avstängd senast mot Hedemora och han får heller inte spela nu mot Söderhamn, säger en mycket irriterad Stellan Gerdin.

Däremot kan Gerdin glädja sig åt ännu ett nyförvärv. Det är backen Johan Lif tidigare Valbo, som finns med Tierpstruppen i dag.

– Det är heller inte omöjligt att Johan får spela mot Söderhamn, säger Stellan Gerdin.

Mer läsning

Annons