Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp och Team Gävle i samarbete

Både Tierp Hockey och Team Gävle gör nu en gemensam satsning för att höja de båda klubbarnas kapacitet.

Tierp lirar ju i hockey ettan, medan Tema Gävle än så länge håller till i hockeytvåan.

– Målsättningen är ju att vi förts och främst ska ta oss till play off den här säsongen. Jag ser mycket positivt på det här samarbetet, säger Fredrik Fahlstedt klubbchef för Team Gävle.

Annons

– Med den här satsningen ska båda klubbarna ha möjlighet att bli starkare, säger Ola Berlin sportchef för Tierp Hockey, som nu har den skarpaste truppen på senare år.

Tierp har en trupp om 22 spelare och genom samarbetet kommer också exempelvis de som får lite istid i Tierp, att ha möjlighet att spela i team Gävle.

Reglerna säger att fem spelare upp till 21 år kan spela i båda lagen. Alltså finns det här möjligheter att dubbelregistrera spelare fram till och med den 31 januari.

Nio Tierpspelare har också, tack vare samarbetet, redan tränat hela sommaren barmarksträning med Team Gävle.

– Vi kommer också att få göra de första isträningarna nere i Tierp, säger Fredrik Fahlstedt och pekar på en av möjligheterna tack vare det nystartade samarbetet.

Idel postiva tongångar alltså.

– Ja, och jag ser det här som högst angeläget, eftersom Gävle ju i nuläget inte har något lag i hockeyettan, påpekar Fahlstedt, som också är klubbens målvaktstränare.

I hårt satsande Tierp Hockey har man nu truppen klar och det blir 22 lirare som ska kriga i hockeyettan.

– Vi ska absolut till allettan den här säsongen, säger Ola Berlin, som också kunde berätta att Tierp den här säsongen även kommer med ett B-lag som ska lira i hockeyfyran i härliga lokalderbyn mot exempelvis Östervåla och Gimo.

Klubbarna Tierp och Team Gävle kommer också med en seniorcup i säsongsupptakten.

I Niper Cup, som är namnet på den nyheten, spelar förutom Tierp och Team Gävle också Värmdö, Söderhamn/Ljusne, Falun och Valbo.

– Vi har också noterat intresse från flera klubbar, men så här i premiärupplagan har vi begänsat oss till sex klubbar, säger Ola Berlin.

Cupen har sitt finalspel i Vegahallen den 3 september.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons