Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp spurtade för sent

Tierp tog i grundserien stryk av IFK Ore i alla tre matcherna. I onsdagsmatchen hemma i Vegahallen såg det riktigt illa ut när Ore ledde med hela 5–0 i upptakten av slutperioden.

Annons

– Men här visade grabbarna än en gång den höga moral som finns i laget, sa Tierpstränaren Stellan Gerdin, som fick sina lirare att nästan äta upp hela Ores försprång.

Men en svag domarinsats i andra perioden låg bakom Tierps underläge plus att laget åter visade ineffektivitet framför Dalamålet. Nu kunde gästerna också vinna med 6-4 med det sjätte målet i tom bur i det absoluta matchslutet.

Första perioden vanns av gästerna med periodens enda mål inspelat redan efter dryga två minuter. Det vi fick se, under de första två perioderna, var att Ore var mycket effektiva. Visst hade också hemmalaget chanser, men tydligen måste hemmalirarna fortsätta att träna målskytte.

Skotten var också jämna i inledningsperioden 7–6.

Men i mittenperioden verkade domaren fått ett horn i sidan till hemmalirarna. Tierp drabbades av hela åtta utvisningar, medan Ore bara en gång fick uppsöka botbänken.

– Ja, man kan ju undra om domaren var i någon "skugga" eftersom han inte hittade mer än en förseelse av Orespelerna, sa Gerdin angående domarens insats.

I slutet av andra perioden var också Donny Wallin helt igenom när han fälldes, men domaren som stod intill brydde sig inte om att blåsa!

– Vi snackade inför sista perioden om att forcera. Så åker vi på 0-5 i upptakten av perioden. Då är det ju lätt att det bär i väg - kanske mot 0-10. Men här visade grabbarna en härlig lagmoral och vi hämtar upp till 4-5 och har där sedan flera chanser att även kvittera, berömde Gerdin. Ja, Tierp vann ju också skotten i sista perioden med 24-7.

– Det jag såg i sista perioden blir härligt att ta med till söndagsmötet med serieledarna Enköping, sa Gerdin.

Ja, med efterlyst skärpa och fart från start i Enköping, så har Tierp chans att ta igen på det poängförsprång som Enköping skaffade sig genom vinsten uppe i Söderhamn.

Mer läsning

Annons