Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp tog en härlig revansch på Lindlöven

Vilken härlig revansch Tierps hockeylirare ordnade till på onsdagskvällen. Hemma i Vegahallen avfärdades gästande Lindlöven med hela 8–2. I förra mötet nere i Lindesberg vann hemmalaget med 7–4.

Annons

Matchen var avgjord efter två perioder. Då ledde Tierp med hela 8–2. Sedan slog hemmagrabbarna av på takten rejält, så pass att Lindlöven tilläts att sätta två tröstmål.

Men en ny storseger bör naturligtvis ha stärkt självförtrondet hos lirarna i Tierp Hockey. I söndags blev det ju seger mot Söderhamn/Ljusne med 7–1 och nu har alltså Tierp satt hela 15 fullträffar på två matcher.

– Det är alltid skönt att vinna och speciellt mot ett lag som Lindlöven som är ett oberäkneligt lag. Nu hade vi också full skärpa redan från start, sa en mycket nöjd Stellen Gerdin, chefstränareför Tierp Hockey.

Visst har Lindlöven visat upp att dom verkligen är ett "svänggäng". Utöver ett antal förluster har laget faktiskt slagit storfavoriten Hudiksvall med hela 6–2, men också vunnit över Ore.

Det som var speciellt glädjande för hemmalaget den här matchen var att man visade upp effektivitet. Trots att skottstatistiken var ganska jämn, vann alltså hemmagrabbarna med stora siffror.

Det har ofta klagats på att Tierp INTE tagit vara på alla sina chanser. Laget har producerat mängder med målchanser, men haft svårt att sätta puckarna in i motståndarmålen.

Nu verkar man dock ha hittat rätt i målskyttet och hamnat på vinnarspåret igen.

– Ja, de två första perioderna är jag mycket nöjd med. I tredje perioden blev det dock avslaget, sa Gerdin direkt efter matchen.

Tierps första mål kom redan efter dryga två minuter och det var säkre backen Andreas Näsman som inledde målskyttet.

Redan efter dryga sju minuter lyste 3–0 på resultattavlan. Innan kvarten var avverkad stod det 5–0 och för det femte målet svarade Adam Seydlitz.

Tierp fortsatte att dominera stort och på en målvaktsbjudning kunde Tobias Berlin öka på till 6–0, sex minuter in i mittenperioden.

7–0 kom i mitten av perioden och strax före pausvilan klämde Viktor Hallström in det åttonde hemmamålet ass av Adam Seydlitz.

Tydligen var hemmagrabbarna relativt mätta på mål i slutperioden. Man bjöd väl in gästerna som tog tillfället i akt och putsade upp förlustsiffrorna.

– Hela laget får stort beröm, speciellt då för de två första perioderna, summerade Stellan Gerdin, som med sina lirare får ta sig an Falun på bortais i nästa omgång.

SÖREN ÅKERMAN bildbyline

TIERP HOCKEY–LINDLÖVENS IF 8–2 (5–0, 3–0, 0–2)

Första perioden: 1–0 (2,24) Andreas Näsman, 2–0 (4,19) Donny Wallin, 3–0 (7.19) Patrik Tenggren, 4–0 (12,15) Joakim Silverberg, 5–0 (14,15) Adam Seydlitz.

Andra perioden: 6–0 (6,08) Tobias Berlin, 7–0 (11,26) Johan Viktorsson, 8–0 (19.09) Viktor Hallström.

Tredje perioden: 8–1 (2,42) Jim Ahlström, 8–2 (18,24) Emil Helfsén

Skott: 28–22

Utvisningar. Tierp: 4x2 min. Lindlöven: 4x2 min.

Publik: 173

 

Tierps tre stjärnor:

3: Donny Wallin fw.

2: Adam Seydlitz fw

1: Joakim Silverberg b

 

 

 

 

Mer läsning

Annons