Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp visade hög moral

I en match där det verkligen var målsnålt i två perioder, kunde Tierp vinna över Surahammar med 4–2.

Annons

Det vi fick se under det två första perioderna var inte av någon högre klass. Båda lagen hade chanser, men sedan Adam Seydlitz redan efter dryga minuten i första perioden satt 1–0, var det mållöst fram till halva sista perioden var spelad.

Precis som i bortamötet med Sura blev tredje perioden målrik. Här producerades plötsligt hela fem mål.

Sedan Patrik Tenggren ordnat till 2–0 brakade det loss. Sura kunde både reducera och kvittera.

Lite snopet kom 2–2 målet, sedan Tierps lagkapten Per "Pertan" Andersson blivit av med sin klubba.Det var en motståndare som slog klubban ur händerna på Pertan.

Sura gjorde sina två mål bara inom loppet av knappa minuten.

– Men nu visade vi åter vilken hög moral vi har i laget. Mycket starkt av grabbarna att komma igen och vinna matchen, berömde Tierps chefstränare Stellan Gerdin.

Ja, sett till det som spelades före tredje perioden, där Tierp spelade bra under de första tio minuterna av matchen, så var det ett verkligt lyft i matchen under de sista 20 minuterna.

Det såg också ut att bli förlängning av matchen. Men med bara dryga minuten kvar av ordinarie tid så kunde hemmalaget utnyttja ett power play.

Johan Viktorsson satt pucken i nät bakom Daniel Odehag i Suraburen.

Här hade Tierp strax innan tagit timeout. När sedan gästerna också tog timeout och därtill plockade ut sin målvakt för att nå en kvittering, så passade Simon Olsson på att fastställa slutresultatet till 4-2 i tom bur.

- Hela laget ska ha beröm för en stark insats. Speciellt då för att grabbarna visade hög moral i slutperioden. Extra plus till vår lagkapten Pertan Andersson som hela tiden visade härliga takter, sa Stellan Gerdin direkt efter segermatchen.

Nu väntar ett speluppehåll, men innan dess ska Tierp ta emot Borlänge för match i Vegahallen på fredag. En titt i tabellen för hockeyettan ger också besked om, att det är ett verkligt getingbo där sex lag kämpar om tätpostionen.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons