Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp visade hög moral i Hedemora

– Det är klart att nu känns det väl lite bitterljuvt. Med vi visade härlig moral i förlängningen och det var två mycket välförtjänta poäng som vi tog med oss hem.

Ja, visst var det väl lite surt att tappa en 5–2 ledning i början av slutperioden. Men efter att Hedemora både reducerat två gånger och sedan även kvitterat, repade gästerna mod och vann med 6–5.

Annons

– Helt klart också jättestarkt att komma igen efter den svaga premiärmatchen. Jag räknar också med att Hedemora är ett topp tre lag i serien, sa Gerdin.

Matchen började med ett övertag från hemmalaget, som också satte första målet innan fyra minuter var spelade.

Men efterhand så kom Tierp in i matchen och i slutet av första perioden så var det gästerna som hade spelövertag.

Kvittering kom när knappa 13 minuter var spelade. Det var Tomas Berlin, framspelad av Andreas Näsman, som ordnade till 1–1 målet.

– I andra perioden tog vi över matchen och det såg allt bättre ut, sa Gerdin.

Innan halva mittenperioden var avverkad så ledde gästerna helt rättvist med 3–1.

Nu kunde dock hemmalaget reducera till 2–3 innan pausvilan, men Tierp vann skotten och mer skulle det bli i upptakten av sista perioden.

I power play ordnade David Alvfors till 4–2 och kvällens tvåmålsskytt i Tierp, Adam Seydlitz, ökade på till 5–2 för Tierp. Målet kom också när gästerna spelade boxplay.

Här såg det hur säkert ut som helst för Tierp.

– Jo, men nu fick Hedemora ett par power play lägen och plockade även ut målvakten vid två tillfällen, sa Stellan Gerdin, som en förklaring till att ett effektivt Hedemora faktiskt kunde göra både 3–5, 4–5 och 5–5 innan den ordinarie speltiden var till ända.

– Det var lite tungt inför förlängningen, men så repade vi mod och satsade rejält för att spela om bonuspoängen. Det var också starkt av grabbarna att åter komma igen och vinna matchen, berömde Stellan Gerdin.

HEDEMORA–TIERP HOCKEY 5–6 e sd ( 1–1, 1–2, 3–2, 0–1)

Första perioden:

1–0 (3.40) Mikael Sjödin, 1–1 (12.53) Tomas Berlin

Andra Perioden:

1–2 (1.39) Patrik Tenggren, 1–3 (10.14) Adam Seydlitz , 2–3 (17.17) Jesper Andersson

Tredje perioden:

2–4 (1.54) David Alvfors, 2–5 (2.57) Adam Seydlitz, 3-5 (5.45) Jacob Robbins, 4–5 Jesper Andersson (17.15), 5–5 (18.24) Johan Kopla

Fjärde perioden: 5–6 (3.14) Tobias Berlin.

Skott: 30–32.

Tierps tre stjärnor:

3: Adam Seydlitz, f

2: Tomas Berlin f

1: Tobias Berlin, f

Mer läsning

Annons