Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till slut fick även Valbo jubla

Äntligen fick Valbo HC:s hockeygrabbar ställa sig i en ring i omklädningsrummet och sjunga segersången.

Annons

– Det var på tiden, sa backen Samuel Selinder när han som siste man kom in och tog blats i spelarringen.
I grundseriens allra sista match tog Valbo en trepoängare. 4–3 (1–1, 2–1, 1–0) mot Lindlöven i NickBack Arena.

Det här var Valbos sjätte seger efter ordinarie matchtid under grundserien som slutspelades i går kväll.

Bortser vi från de dubbla trepoängarna mot jumbon IFK Ore (som inte har tagit ett enda poäng i serien) var det länge sedan Valbo tog en trea. Närmare bestämt i den fjärde omgången mot Falun den 26 september då det blev 5-1.

Det var alltså på tiden att man vann en match efter 60 minuter.

Tommy Sjödins grabbar var väl värda segern. Det var en rätt jämn tillställning, bägge lagen skapade en hel del målchanser, men hemmalaget var bättre i matchinledningen, i mittperioden medan sista var jämn.

Den här gången gjorde man också mål när man fick tillfälle. Effektiviteten går det inte att klaga på den här aftonen.

Valbo kom igen två gånger i andra perioden och avgjorde i sista.

1–2 blev 2–2 av Simon Broström i spel fyra mot fem. Under samma utvisning tog Lindlöven ledningen på nytt, men så fort Valbo blev fullt manskap på isen kvitterade Samuel Selinder. 3–3 efter två perioder.

I sista perioden gjordes bara ett mål.

Det gjorde alltså Valbo och det var snyggt. Sebastian Thyr och Calle Hallberg i samarbete i "slottet", Sebastian droppade bakom egen rygg och Calle kom bakom med bra fart och sköt 4–3. Ett klassmål.

– Det var roligt att vi kunde vinna sista matchen och fick se att vårt nya sätt att spela fungerar. Vi har sedan en tid tillbaka nött in lite smådetaljer där vi spelar tätare, åker mer skridskor, och är aggressivare är vi pressar, säger Sjödin.

Undertecknad satt på läktaren och funderade över om Valbos seger var en motivationsseger. Lindlöven hade inget att spela för, Valbo var taggat och motiverade att få till spelet inför fortsättningsserien.

– Jag hade samma tankar. Men jag såg på deras spelare att de var griniga och gnällde på varandra och blev mer och mer på dåligt humör. Jag tror att de ville vinna, säger Sjödin.

Det får vara hur det vill med den saken, faktum är dock att Valbo gjorde sin bästa match på väldigt länge, bättre fart och mer aggressivitet. Och målskyttet satt plötsligt där. Fyra mål på ett Allettalag är inte fy skam.

Kanske borde fortsättningsserien ha startat nu direkt. Nu får Valbo vänta tills den 2 januari innan man få visa om det här var en tillfällighet eller inte.

VALBO–LINDLÖVEN 4–3

(1–1, 2–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (8.29) Victor Holmlund (Calle Hallberg) , 1–1 (13.06) Patrik Larshans (Oskar Larsson).

Andra perioden: 1–2 (11.48) Simon Jellvert (Dick Ahlström, Kristian Flygar), 2–2 (12.33) Simon Broström, spel fyra mot fem, 2–3 (13.46) Dustin Hatlelid (Anton Magnusson, Daniel Olsson Fromell) spel fem mot fyra, 3–3 (14.43) Samuel Selinder (Victor Lindman, Calle Hallberg).

Tredje perioden: 4–3 (11.56) Calle Hallberg (Sebastian Thyr).

Skott: 35–28 (12–8, 10–14, 13–6).

Utvisningar: Valbo: 5x2 min. Lindlöven: 2x2

Domare: Alexander Jidemo, Gävle.

Publik: 128.

Mer läsning

Annons