Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarfrågan löst för Tierp Hockey

Så var då tränarfrågan löst för Tierp Hockey som lirar i hockeyettan.

– Ja, jag har bestämt att fortsätta en säsong till. Efter några samtal med ledningen för Tierp Hockey var det hela klart, säger tränaren Stellan Gerdin.

Annons

– Det stämmer att vi har gjort klart med Gerdin, som är mycket omtyckt av spelartruppen. I och med att tränarfrågan är löst, har det också lossnat på flera håll inom organisationen. Det jobbas också på, att vi ska kunna ha ett J-20 lag och det är ju mycket positivt, säger Ola Berlin i hockeyns sportgrupp.

Tierp Hockey gjorde ju bra i från sig den gångna säsongen, även om man inte nådde ända fram till en plats i allettan.

På ledarsidan ska det nu också bli bredare.

– Jag har bland annat ställt kravet att ha en assisterande tränare vid min sida. Jag var ensam förra säsongen och det blir för jobbigt i längden, säger Gerdin.

Sportgruppen jobbar nu på att få fram en andretränare.

– När nu tränarfrågan fått en lyckad lösning så ska sportgruppen nu sätta i gång att jobba med att kontraktera spelare. Så vitt jag vet så kommer vi att kunna behålla större delen av förra säsongens spelartrupp, säger Berlin.

Om det finns några eventuella nyförvärv, så kommer de också att kontaktas.

– Ja, och jag har tipsat om några nya unga talanger, säger Gerdin.

Något J-20 lag har Tierp Hockey inte haft på de tre, fyra senaste säsongerna.

En mycket postiv nyhet är därför, att Tierp Hockey den kommande säsongen nu satsar på ett J-20 lag.

– Ja, det stämmer. Vi är i slutfasen när det gäller både tränare och den aktuella spelartruppen, säger Mats Berger i en grupp om fyra ledare, som jobbar med att förverkliga ett J-20 lag som klubben så väl behöver.

– Vi har ett 20-tal namn som blir aktuella för spel i ett J-20 lag. Vi vill också öppna dörren för juniorer från grannklubbarna. Där kanske man inte har något juniorlag och istället för att då lägga av så är spelarna välkommna till oss. Dom kan ju hos oss vidareutvecklas under en kunnig tränare. Då kan ju både vi och moderklubben få nytta av talangen.

– Vi vill ju absolut INTE stjäla några spelare från grannklubbarna, understryker Berger.

Allt talar för att Tierp Hockey kommer att lira med ett J-20 lag den kommande säsongen.

– Naturligtvis ser jag också mycket positivt på att klubben kan ställa upp med ett J-20 lag, säger Stellan Gerdin, som självklart ser möjligheterna att på sikt höja konkurrensen om platserna i A-truppen.

Utöver A-truppen och J-20 laget så kommer Tierp Hockey också att ha ett lag i division fyra.

– Jag har också ett angeläget önskemål om, att vi ska kunna gå på is den 6 augusti. Seriespelet för hockeyettan börjar ju redan den 15 september, påpekar Gerdin.

När det gäller sommarträningen så sker den mest på individuell basis men man kommer också att ha träffar och exempelvis lira innebandy.

Ett 15-tal spelare i A-truppen från förra säsongen kommer ju från Gävle, Uppsala och Östervåla

Sören Åkerman 

Mer läsning

Annons