Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarna går en egen match

Hett på isen och hett på sidan om.

Tränarna Tommy Jonsson och Kenta Johansson var inte alls överens på presskonferensen efter Brynäs suddenseger mot Frölunda i torsdags.

– Jag lessnade helt enkelt ur, sa Tommy som tog en öppen strid med sin mera namnkunniga kollega.

Annons

Efter tre matchers eviga protester mot domarna tröttnade Jonsson när samma snack kom upp igen.

En utvisning i sudden och ett bortdömt mål var det enda som Kenta Johansson ville prata om efteråt.

Brynästränaren markerade tydligt och högg tillbaka på det eviga gnället vid i stort sett varenda avblåsning och snacket om rena Hollywood som han finner oerhört tröttsamt.

– Jag står för varenda ord jag sa och jag tycker fortfarande att det är ett jäkla gnäll. Vi var inte heller helt nöjda med domarinsatsen och man får reagera men sedan ska det vara glömt, sa han efter gårdagens lätta träning i Läkerol Arena.

Efter tre spelade slutspelsmatcher tycker sig Brynästränaren se en skillnad i bedömningsnivån. Domarna tillåter mera nu än i seriespelet.

– Det är min uppfattning att det inte blir utvisningar för spelförstörande moment i samma utsträckning som tidigare.

• Missgynnar det ett spelande lag med många lirare som ni har?

– Det missgynnar nog alla. Men nu är det nog snackat om det och vi tar sikte på nästa match. Vi förväntar oss precis samma matchbild som tidigare och det är ett krig som pågår och fortsätter.

Brynäs har 2–1 i kvartsfinalserien och då får man väl säga att Tommy Jonsson leder tränarkampen på poäng så här långt i den oerhört jämna och täta serien. Lite tjuv- och rackarspel finns bland annat med mörkningar om skador och laguttagningar från båda håll.

När matchen i torsdags startade stod bland annat Mats Lavander uppsatt som tredjelänk till Järnkrok och Silfverberg. Precis som fallet var i de två inledande slutspelsmatcherna. Verkligheten på isen var sedan något annat.

– Det är klart att vi hade en plan som var färdig innan matchen.

Sebastian Wännström gick in med sina jämnåriga kamrater och fick fart på hela enheten med Brynäs landslagsforwards. Det var bland annat hans fina passning fram till Jakob Silfverberg som gjorde att laget tog ledningen med 1–0. Lavander återfanns i fjärdekedjan.

• Blir det en fortsättning i eftermiddag i Göteborg?

– Det enda som jag säger är att förändringarna slog väl ut. Annars kommer jag inte att kommentera laguttagningen, sa Tommy med ett snett leende.

Efter fem seriematcher och tre slutspelsmatcher börjar lagen känna varandra väl. Det är små detaljer som avgör. Brynäs har haft problem att få igenom sina skott de två första matcherna där Frölundas spelare hela tiden legat rätt i positionerna.

– Men det tyckte jag blev bättre i torsdags där vi sköt 39 skott på mål. Nu är det nu match och det kommer säkert att se ut precis som det har gjort tidigare, avslutade Jonsson.

Mer läsning

Annons