Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor genrepar mot USA i Läkerolen

Hockeyfesten i Gävle är inte över.
Första maj spelar Tre Kronor sitt VM-genrep mot USA i Läkerol Arena – med flera NHL-spelare i båda lagen.
– Vi räknar kallt med att det blir fullt hus, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Det är första måndagen efter SM-guldet, men Hans-Göran Karlsson och övriga på Brynäs kansli har ingen möjlighet till vila. Nu gäller det att marknadsföra den landskamp som ingår i föreningens hundraårsfirande och som tjänar som genrep inför VM i Sverige och Finland med start den 4 maj.

• Skulle ni ha hoppat på det här om ni vetat på förhand hur långt Brynäs skulle gå?

– Ja. Det är fantastiskt kul att vi får ha en landskamp, det är inte ofta vi får det. Och särskilt med tanke på digniteten på matchen, att USA kommer hit och att det är VM-genrep, säger Hans-Göran Karlsson.

– Det är klart att vi har en organisation som är otroligt sliten just nu, men vi startar om i dag och jag är säker på att det blir ett jättebra arrangemang.

I slutet av förra veckan var ungefär 3 000 biljetter sålda till matchen, men Karlsson räknar med att suget finns där och att det blir slutsålt.

– Fixstjärnorna kommer att dra ordentligt med folk, helt klart. De som vill ha en biljett bör köpa i tid.

– Utan att lova något så kan man ju titta på vilka lag som åkt ur i NHL. Jag tror att det blir många NHL-proffs på isen, i båda lagen. USA brukar ta ut ett VM-lag och sedan inte komplettera med så många namn.

Den amerikanska lagledningen tog redan den 11 april ut ett preliminärt VM-lag med 15 utespelare och två målvakter. På söndag ansluter laget till Gävle för att träna i tre dagar, medan Tre Kronor kommer på matchdagen.

Bland stjärnorna i USA finns:

- Colorado Avalanches center Paul Stastny. Han spelade i OS i Vancouver 2010 och gjorde 21 mål och 32 assist i NHL den gångna säsongen.

- Anaheims anfallare Bobby Ryan. Även han fanns med i USA:s OS-lag 2010. Har gjort över 30 mål fyra NHL-säsonger i rad.

- Backen Jack Johnson, som inledde säsongen i Los Angeles Kings och fortsatte i Columbus Blue Jackets. Har totalt 364 NHL-matcher på sitt samvete och har spelat fyra VM och ett OS för USA.

I Tre Kronor är det redan klart att Detroitspelarna Jonathan Ericsson, Johan Franzén och superstjärnan Henrik Zetterberg ska spela VM, liksom målsprutan Loui Eriksson från Dallas.

Tvillingarna Sedin med flera kan också bli aktuella efter att Vancouver Canucks slagits ut ur Stanley Cup-slutspelet.

Mer läsning

Annons