Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trenden ska brytas – och hålla i sig

Sex raka förluster och formsvagast av alla inför uppehållet.

Då passar det förstås bra för Brynäs att möta Timrå – ett lag man alltid vinner mot – när slutspurten börjar.

Annons

Sex raka förluster och dessutom saknades hela åtta spelare på gårdagens isträning.

Förutsättningarna för Brynäs inför slutomgångarna, och kvällens näst intill slutsålda hemmamatch mot Timrå, är inte de bästa.

– Förhoppningen är ändå att några av de som inte var med på träningen kan spela, säger tränaren Tommy Jonsson.

Och kanske får han rätt i sin önskan eftersom såväl Calle Järnkrok, Elias Lindholm och Jonathan Granström siktar på att spela.

– Jag har haft ont i halsen i helgen så det var därför jag inte tränade. Det känns lite bättre nu och jag hoppas kunna spela, säger Calle Järnkrok.

• Så det är inte din höftskada som är problemet alltså?

– Nej, höften känns mycket bättre. Det var bra för mig med en matchledig vecka. Jag har kunnat träna både i gymmet och på is.

Nye backen Robin Jacobsson, som kastades in mot sitt gamla lag Luleå direkt i sin första match, ser fram emot att visa upp sig för sin nya hemmapublik på över 8 000 personer.

– Kul, såklart att det blir fullsatt. Hela laget verkar vara riktigt taggat. Det gäller att få in lite harmoni och självförtroende i laget inför slutspelet.

• Vad vill du säga, med facit i hand, om att du spelade matchen mot Luleå som ni förlorade?

– Jag ville själv spela och det var kul, sedan att det var just mot mitt gamla lag är inget ovanligt i den här branschen. Det krångliga var att man inte hade tränat med Brynäs innan.

Jacobsson berättar att han blev lite förvirrad när det började skrikas smeknamn på isen och från båset.

– Då var man lite "lost". Jag kände ju knappt någon alls innan i Brynäs. Därför har det varit skönt med en träningsvecka nu för att lära känna alla och komma in i laget.

• Hur resonerar ni inför de åtta matcher som återstår?

– Ja, du... det gäller att slappna av och hitta tillbaka till det spel som har funnits innan. Det kan behövas lite mer tid i anfallszon och mindre i egen zon och att vi har mer puck själva för att sätta lite snurr på anfallsspelet.

• Känner ni något hot från AIK som jagar på nionde plats i tabellen?

– Det finns bättre grejer att fokusera på om man säger så. Det är inget som gynnar att hålla på och tänka på det, så vi koncentrerar oss på nästa match och ska se till att det blir en rolig tid här framöver.

• Vad är det för typ av roll du ska ha i Brynäs?

– Det är först och främst att vara rejäl och utnyttja min fysik. Sen då att komplettera Ryan Gunderson, så att han ska få ut så mycket som möjligt av sina offensiva kvalitéer. Vi har bra snack på isen om kompletterar varandra bra.

Mer läsning

Annons