Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff premiärmatch för Tierp Hockey

Stellan Gerdin, chefstränare för Tierp Hockey, har en klar målsättning inför hockeyettans seriepremiär i morgon.

Annons

– Det är allettan som gäller och vi kan slå alla lag i serien. Nu ska vi också se till att vi redan från start är mer taggade än våra motståndare.
Det kan nog behövas, för söndagens gäster i seriepremiären i Vegahallen är seriefavoriten Hudiksvalls HC, som förra säsongen gick så långt som till playoff 2.

De tre senaste säsongerna har Hudiksvall också funnits med i allettan.
– Vår målsättning är lika klar inför den här säsongen. Vi ska i första hand ta oss till allettan, säger Hudiksvallstränare Alf Nordh, som gör sin tredje säsong i tränarjobbet för hälsingelaget.
– Lite ovisst känns det inför den här säsongen. Vi möter ju helt nya lag eftersom vi tidigare spelat i en parallellserie, tillstår Nordh.
– Vi har inte spelat SÅ många träningsmatcher. Det har blivit sex matcher.

• Vilken match är du mest nöjd med under försäsongen?

- Det är bortamötet med Östersund. Där spelade vi bra och vann med 3–1, säger Alf Nord, som ser fram emot söndagsmötet med Tierp Hockey och lovar att han kommer med en mycket vältränad trupp.
Tierp har hunnit med sju matcher under försäsongen och har vunnit fem av dessa.
– Med tanke på att vi kom på is nära en månad för sent, så har det ändå gått bra, säger Stellan Gerdin, som lagt stor vikt vid att få grabbarna att fungera som en lagenhet ute på isen.
– Vi har också spelat ett bra försvarspel och släppt in lite mål. Vi har också två mycket bra målvakter, berömmer Gerdin.
– En del matcher har vi varit riktigt bra, men det kan bli ännu bättre, säger Gerdin.

Tyvärr har vi under träningsmatcherna åkt på två skador, som gör att både backen Marcus Eriksson och forwarden Daniel Söderlind blir borta i flera matcher framöver. Därtill har Martin Wärefors lagt av. Backen Peter Anderssson har också haft skadeproblem.
– Vi får nu köra med tre femmor. Men helt klart måste vi "täppa till" luckorna efter de spelare som nu INTE finns med i truppen, påpekar Gerdin.
– Men jag har nu sett att lirarna har fattat vad det handlar om och det har dom gjort snabbare än jag väntat.

– Jag är optimist inför premiären och seriespelet. Jag kan väl också säga, att det var riktigt bra att vi i sista träningsmatchen fick möta Åkers IF. Ett lag som spelade med högt tempo och det ska vi ha nytta av i premiärmatchen mot Hudiksvall, menar Stellan Gerdin.
Tierp öppnar med förstafemman bestående av Tomas och Tobias Berlin tillsammans med Patrik Tenggren. Backar i förstafemman blir lagkaptenen Per "Pertan" Andersson och Andreas Näsman. Kassen vaktas i premiären av Niklas Bertilsson.
Tierp Hockey hoppas också på storpublik på söndagens premiärmatch. 700 säsongsbiljetter har sålts inför den här säsongen.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons