Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft motstånd för Tierp

– Vi har väl tänkt att vinna, men Tierp har ett bra och gediget hockeylag.
Ja, Göran "Flygis" Sjöberg, som ju tränade Tierp när laget låg i allsvenskan i början av -90 talet, har tydligen respekt för lirarna i hans gamla klubb.

Annons

Men helt klart måste tabelltvåan Falun hållas som favoriter i kvällens möte. Tierp ligger på en sjätteplats och det återstår bara fem omgångar av hockeyettans grundserie.

För Tierp är det här också något av en måstematch om ambitionen att kunna lira i allettan efter jul ska uppnås.

– Vi vann tre raka segrar i förra veckan och vinner vi den här matchen mot Tierp ska det mycket till om vi ska missa allettan, säger "Flygis".

– Mot Tierp ställer vi upp med fyra femmor. Vi har en back och en forwards skadade. Sett till tidigare möten i serien den här säsongen, så har vi vunnit varsin match. Vi vann mot Tierp i Vegahallen, säger "Flygis", som kanske kan säkra en plats i allettan i kväll.

Men Tierp har gått bra de senaste veckorna. Vinst i sju av de senast spelade åtta omgångarna.

– Naturligtvis är det här en måstematch för oss. Det gäller ju för alla de fem återstående matcherna i grundserien. Ska vi komma med till allettan så måste det bli vinst, säger Tierps tränare Stellan Gerdin.

Tierp måste också ha hjälp av andra lag för att ta sig in i tätkvartetten.

– Vi spelar på tre femmor. Donny Wallin är på väg tillbaka från Hedemora om nu alla papper hinner bli klara innan matchstart, säger Gerdin inför kvällens mycket viktiga match.

När Falun senast gästade Vegahallen vann man över Tierp med knappa 3–2. Men i den matchen var det faktiskt hemmalaget som hade hand om taktpinnen i första och tredje perioden.

Mer läsning

Annons