Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Widing på gång direkt

Daniel Widing inledde den nya säsongen precis där han avslutade förra Brynässejouren.

Han visade att han är den målskytt som han värvats för att vara.

– Det sitter alltid fint att göra mål, säger Widing, segerregissör och tvåmålsskytt i Brynäs säsongspremiär mot Almtuna.

Annons

Historien om Daniel Widing och Brynäs känner ni till vid det här laget. Hur han nobbade klubben och gick till Djurgården.

Men efter att han inte fick målskyttet att lossna i Stockholm och kritikerna var många värvades han tillbaka till Brynäs – för att vara lagets store målskytt den här säsongen.

– Men jag tycker att jag visade fler egenskaper förra säsongen, trots att jag inte gjorde lika många mål (tio i fjol jämfört med 23 sista Brynässäsongen). Jag lärde mig att slå bort tankarna som kan sätta sig i skallen när man inte gör mål och jobbade istället hårt, säger Widing.

Som åtminstone nu slipper tänka bort några frustrationens tankar om målskytte när Brynäs i går säsongsdebuterade mot allsvenska Almtuna i Uppsala.

Då fick han genast i gång målskyttet.

I den andra perioden, inom loppet av fem minuter, satte målkungen säsongens två första Brynäsmål.

– Det första var i stort sett ren tur. Pucken styrdes på en Almtunaback och in. På andra målet kom jag precis ut från avbytarbåset och hade ingen markering på mig. Och det tackar man ju för.

– Men det är klart att det sitter fint att få göra mål direkt, säger Widing med ett brett leende.

Två skott utifrån, två mål – och efter att ett annat nyförvärv, Mats Lavander, pricksköt in 3–0 på ett friläge, summerade Daniel Widing matchen dittills så här:

– Vi var utspelade i första perioden. Det var första matchen och man hade inte så bra koll på grejorna. Men det var ändå positivt, vi har tränat försvarsspel den senaste tiden och fick träna lite till nu.

– Men i andra perioden spelade vi precis som vi ska göra, aggressivt och med hård press. Det här kommer bli en rolig säsong.

Det anser nye Brynästränaren Tommy Jonsson också. För ett SM-guld, som kaxigt är målsättningen, kan knappast vara tråkigt. Det är visserligen långt dit, men dagens imponerande säsongsdebut gav honom flera glädjande svar.

Om man bortser från den där första perioden – den kan man ju ha överseende med.

– Ja, det var mycket som inte kuggade i då. Men i helhet en bra genomkörare där vi såg väldigt engagerade ut. Jag vill gärna behålla svaren för mig själv, men det var mycket positivt där ute.

I TV-klippet ovan kan du se matchen i sin helhet. Webbredaktionen direktsände från Gränby ishall. Kommentatorer är sportens Daniel Sandström och Ove Molin.

Mer läsning

Annons