Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två förbund vill bli ett i Gävleborg

Gästrikland och Hälsingland kan bilda ett gemensamt ishockeyförbund. Det är i alla fall vad gästrikehockeyns styrelse vill.
– Vi vill att föreningarna ger oss mandat att titta på hur en sådan sammanslagning skulle se ut, säger Anders Larsson som är ordförande i Gästriklands ishockeyförbund.

Annons

Brynäs IF är svenska mästare på herrsidan i hockey. Men för hockeyn i stort i Gävleborg krävs det nu förändring och förnyelse för att utvecklas i rätt riktning. Ett steg är att slå ihop de två förbunden i länet, Gästrikland och Hälsingland, till ett gemensamt hockeyförbund.

Den 4 juni äger Gästriklands ishockeyförbunds årsmöte rum på Scandic väst i Gävle och som en av punkterna kommer styrelsen fråga sina medlemmar om de ska gå vidare i ärendet.

– Det är inte så att vi redan nu ska besluta om en sammanslagning. Men vi i styrelsen vill få mandat från klubbarna att få titta vidare på en sådan lösning. Vi vill att föreningarna ska ta ställning till den här frågan, säger Anders Larsson.

En av anledningarna till att förbundet vill utreda en eventuell sammanslagning med Hälsingland är dels att man redan nu samarbetar på flera nivåer. Dessutom saknar Hälsingland ett eget kansli, i Gästrikland sköts kansliet på en halvtidstjänst.

– Vi (förbundet) finns ju till för klubbarna och det vi vill är att få en bredare bas för hela verksamheten, allt från kansli till tränarutbildningar, säger Anders Larsson.

Ytterst är det Svenska ishockeyförbundet som beslutar i frågan om en sammanslagning mellan Hälsingland och Gästrikland.

Mer läsning

Annons