Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två formstarka lag möts i Bachohallen

Både Tierp Hockey och Enköping visade strålande takter i söndagsomgången av hockeyettan. Tierp vann hemma i Vegahallen med hela 7–0 mot Lindlöven och Enköping satte Falun på plats med mycket klara 8–1.

Annons

Med andra ord är det två mycket formstarka lag som i kväll möts i Bahcohallen. Mycket hemmastarka Enköping får väl ändå hållas som favoriter, men Tierp har också gjort flera starka insatser de senste omgångarna.

– Vår absoluta målsättning är att vinna över Enköping, säger Stellan Gerdin chefstränare för Tierp Hockey.

– Men jag är också medveten om att Enköping på sin hemmarink är den svåraste uppgiften i hela seriespelet. Dom är nog svårare att möta än till och med Hudiksvall, varnar Gerdin.

Men man kan väl anta att det är två "kaxiga" hockeylag som möts i kväll. Troligen är det så, att det lag som har den bästa disciplinen tar hem spelet.

– Enköping spelar i stil med Lindlöven. Kan vi hålla ihop laget och spela lika bra som mot Lindlöven ska det också finnas chans till poäng även mot Enköping, menar Gerdin, som kommer med i stort samma trupp som i söndags.

Den enda som inte kan vara med i kväll är Fredrik Strid (handskadad).

Peter Andersson kände av feber på måndagskvällen och det är väl ett frågetecken om han kan spela, säger Stellan Gerdin.

I Enköping siktar man på en ny seger och det är allettan som hägrar.

– Ja, förra säsongen klarade vi inte av att komma med till allettan. Men den här säsongen ska vi kunna hålla oss bland de fyra bästa i tabellen, säger Håkan Karlsson sportchef i Enköping Hockey.

– Vi vann ju senast med hela 8–1 mot Falun. Men det var en kväll där vi lyckades med allt, medan Falun inte lyckades alls. Vi har forwarden Petter Widmark långtidsskadad, men i övrigt kommer vi med en helt ordinarie trupp, hälsar sportchefen.

Mer läsning

Annons