Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två power play-uppställningar testas i SCA-cupen

Brynäs tränade power play för första gången den här försäsongen i går.

Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok, Johan Larsson, Sebastian Lauritzen och Ryan Gunderson gnuggades likson det andra alternativet med Andreas Dackell, Jonathan Granström, Daniel Widing, Jonas Nordquist och Lasse Jonsson.

– Vi tänkte köra så nu i SCA-cupen, sa tränaren Tommy Jonsson inför de tre matcherna på lika många dagar som får en inledning med hemmalaget Sundsvall i kväll.

Annons

Några större överraskningar är det inte i de här alternerande uppställningarna. Det är grundstommen till Brynäs två första kedjor. Precis som fallet var under fjolåret då spel en man mindre gav god utdelning för Brynäs så används fyra forwards och en back.

Nye Ryan Gunderson med sitt fina skott har fått uppgiften i ena femman och Lasse Jonsson i den andra. Några större överraskningar finns inte utan det är ganska väntade namn. Det är Mats Lavander, också en pp-specialist, som kan kliva in i en enhet. Men han har haft känningar i sina ljumskar och tränade bara lite lätt på isen i går.

– Men det känns redan mycket bättre och förhoppningen är att jag kan vara med i någon av matcherna redan nu i Sundsvall, sa Lavander.

Det för oss osökt in på laget som Brynäs åker till Sundsvall med. Lavander är inte den ende som bara kommer att spela i en eller möjligen två av matcherna.

– SCA-cupen är en tradition för oss och det är riktigt bra matcher mot Sundsvall, Modo och Timrå. Men nackdelen är att det är tre matcher på tre dagar som sliter ordentligt. Därför kommer några att få vila. Samtidigt är det bra att få testa lite olika alternativ, förklarade Brynästränaren.

Sebastian Wännström är fortfarande fotskadad och inte spelklar. Backen Victor Berglind är med J20-landslaget och spelar i Moskva och finns då av naturliga skäl inte heller på plats. Däremot åker Emil Molin med till Sundsvall och kommer på nytt att få chansen att visa upp sig.

För Brynäs gäller det att fortsätta på den positiva vägen från matcherna i Finland. Det fanns mycket där som tränar-Jonsson gillade mot Blues och Växjö.

– Vi ska ha med oss samma attityd och vilja. Det börjar dra ihop sig nu och efter de här tre fighterna har vi en helt matchfri träningsvecka på hemmaplan innan vi spelar genrep mot Södertälje. Hård konkurrens gäller och det är nu spelarna ska visa om de vill vara med.

Brynäslaget:

Målvakter: Johan Holmqvist och Niklas Svedberg.

Förstafemman: Lasse Jonsson, Niclas Andersén – Andreas Dackell, Jonas Nordquist, Daniel Widing.

Andrafemman: Simon Bertilsson, Ryan Gunderson – Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok, Johan Larsson.

Tredjefemman: Simon Löf, Jörgen Sundqvist – Martin Johansson, Mads Hansen, Sebastian Lauritzen.

Fjärdekedjan: Jocke Rohdin, Jonathan Granström, Jesper Ollas.

Extra back: Jonathan Carlsson.

Extra forwards: Mats Lavander, Emil Molin.

• Den uppställningen kommer att ändras i samtliga tre matcher.

Mer läsning

Annons