Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utomhus på Gävlebocken arena

Gävle kommer att få en ny arena på Sätraåsen – men bara för en enda match. Lördag den 8 december kl 18.30 kommer utomhusmatchen mellan Brynäs och Timrå att spelas på Gävlebocken arena, som då ligger på parkeringsplatsen mellan Läkerol Arena och Gunder Häggstadion.

Annons

Arenanamnet är framtaget i ett samarbete mellan Bockkommittén, Gävle kommun och de fyra kommunalägda bolagen; Gavlegårdarna, Gävle Energi, Gavlefastigheter och Gävle Hamn.

– Det är fantastiskt kul att få till ett samarbete mellan två av Gävles starkaste varumärken, som tillsammans kommer att stärka och uppmärksamma Gävle i hela Sverige, säger Sven Engwall, marknadschef i Brynäs IF i ett pressmeddelande.

Brynäs spelar även hemma torsdag den 6 december mot Rögle, då det blir jultema på matchen. Sedan har Brynäs öppen träning på Gävlebocken Arena under fredagen, och på lördag förmiddag har Brynäs och Timrå öppen matchvärmning på utomhusisen. Under söndagen, dagen efter matchen, får Gävleborna prova på isen själva med allmänhetens åkning.

Bygget av Gävlebocken arena startar i slutet av oktober. Över 9 000 biljetter är redan sålda.

Mer läsning

Annons