Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo drog längsta strået i derbyt

Hockey derbyn brukar vara täta och tuffa så även på Nynäs igår då Team Gävle tog emot Valbo. Gästerna kunde till slut kunde vinna med 4–3.

Annons

Toppen mot botten så såg det ut under den första perioden då Valbo spelade en strålande hockey. Laget spelade fartfyllt och spelarna for kring hemma kassen som bålgetingar.

Kanske blev Valbo lite hjälpta av att Teamet på kort tid drog på sig två utvisningar och på den andra kunde Henrik Andersson smälla in Valbos ledningsmål. En ledning som Dennis Lundberg i slutet kunde öka på till 2–0.

I den andra slappnade Valbo av, samtidigt som Teamet spelade smartare och gick mera på kropp. Här blev matchen lite grinigare och lagen drog på sig en hel del utvisningar.

Inför den avslutande perioden hade Valbo en 3–2-ledning och den stod sig fram tills att det återstod 1,16.

Då drabbades Valbo av en utvisning efter ett missförstånd i båset, sex man på planen. Teamet tog time out och plockade ut Andreas Strömberg ur kassen och satsade på sex mot fyra, men som så många gånger tidigare blev det mål i den tomma kassen då Jonas Vasiljeff hittade rätt från långt håll.

Team Gävle gav dock inte upp och 3–4-målet kom med 16 sekunder kvar och ut med målvakten igen. Teamet fick ytterligare en chans i spel sex mot fyra men då var tiden för knapp (2 sekunder) för att hinna med att göra något. Team Gävle gjorde ingen dålig match men Valbos seger blev till slut rättvis då laget visade upp lite mera finess och fart än hemma laget.

Mer läsning

Annons