Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo favoriter hemma mot Tierp

För första gången på två år är det dags för ett gränsderby mellan Valbo och Tierp.

Valbo ligger tvåa som nykomlingar medan Tierp har varit lite mer trögstartat.

Annons

– Vi är obesegrat efter full tid och ligger med i toppen. Klart vi är nöjd med starten och får väl då finna oss i att vara favoriter hemma mot Tierp, säger VHC-tränaren Tommy Sjödin.

Segern mot Falun och krysset efter full tid borta mot Hudiksvall är två matcher som Valbo är mest nöjd med. Fyra poäng mot två tippade topplag. Tierp i NickBack Arena blir dock också tufft.

– Absolut. Det fins prestige och lite derbykänsla med i de här matcherna. Vi går ändå för tre poäng såklart, säger Sjödin.

Han får klara sig utan Oliver Lindholm som fick ett skott på foten senast och när han testade i går på träningen så höll inte det.

Tierp har också nästan fullt manskap där det finns något enstaka frågetecken. Bland annat har Tobias Berlin problem med en ljumske.

– Vi har skapat mycket och skjutit upp mot 40 skott per match. Så det är ju bra. Sedan hade man önskat lite mer utdelning i form av mål och poäng. Men jag hoppas det kommer nu mot Valbo i stället, säger tränare Stellan Gerdin.

Han är lite överraskad över Valbos framfart.

– Jo, det måste man väl ändå vara. Dom ligger ju tvåa och är nykomlingar. Men jag har sett en del försäsongsmatcher och vet hur dom spelar. Vi får se upp med deras spelvändningar, avslutar Gerdin.

Mer läsning

Annons