Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo skickades ned i hockeytvåan

Valbo HC spelar division 2-hockey nästa säsong.

– Vi är mycket besvikna, både spelare och vi ledare, jag trodde inte att vi skulle förlora den här matchen, säger en mycket tagen Tommy Sjödin, Valbos tränare.

Annons

Valbo vek ner sig i sista perioden som Skedvi/Säter vann med 3–0 och matchen med 4–2 (0–1, 1–1, 3–0).
Det blev alltså tack och farväl till division 1 för Valbo i och med förlusten mot Skedvi/Säter i sista kvalomgången. Det blev Söderhamn/Ljusne som blev tvåa efter Falun och spelar i ettan nästa säsong.
– Besvikelsen är mycket stor och alla är tagna över det här. Det är tungt inte bara för föreningen Valbo utan även distriktet. Gästrikland behöver division 1-lag, säger Sjödin.
Degraderingen för Valbo kommer knappast oväntat. Även om laget ledde med 2–1 – bägge målen av duktige Johan Yng – så var det en bräcklig ledning. Gästerna var hela tiden vassa och spelade med fart och betydligt bättre organisation än vad hemmalaget gjorde.
Helt krasst var Valbo inte bra och har inte gjort en rejäl match på rätt länge. Det finns naturligtvis skäl till varför Valbo hamnat i den här situationen och det är att man inte är tillräckligt bra.
Laget har urholkats allt eftersom, både före och under säsongen, och bristerna har blivit allt tydligare ju längre säsongen har fortskridit.
Dålig organisation både i försvars- som anfallsspelet, vilket märktes tydligt i sista matchen. Det märktes tydligast vid gästernas kvittering till 2–2, målskytten fick skjuta och även ta returen, dåligt spel runt kassen.
– Det var svagt att släppa fram honom där, säger Sjödin.
Valbo ledde med 2–1 och hade bra lägen och målchanser till att öka på sin ledning. Två sololägen bland annat.
Men det var på tok för uddlöst. Man kan inte förvalta målchanserna.
– Det har förföljt oss under hela säsongen, säger Sjödin.
I tredje perioden rasade hemmalaget ihop. Gästerna dominerade klart och efter 2–2-målet syntes det vart matchen var på väg. Gästerna satte press på hemmalaget och då hände det som har hänt alltför ofta under säsongen.
Gästrikland förlorar sitt enda division 1-lag. Beklagligt. Som en jämförelse har Dalarna fem lag i division 1 och två i allsvenskan.

Mer läsning

Annons