Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo tillbaka på ruta ett igen

Valbo HC återföll till gamla synder i bortamatchen mot Hedemora i går kväll.
– Sett till det vi har presterat i de två senaste matcherna sjönk vi tillbaka till en sämre insats den här gången, säger Valbos tränare Tommy Sjödin.
Hedemora vann med 6–2 (1–0, 2–1, 3–1).

Annons

Valbo hade möjlighet att knapra in på Hedemora, laget man har närmast framför sig i tabellen, men det var aldrig ens nära. Hedemora vann klart och är nu hela nio poäng före Valbo, med fyra matcher kvar av grundserien, Valbo blir därmed nästjumbo i grundserien och får starta Fortsättningsserien efter nyåret med ett poäng.

Efter de relativt rätt bra insatserna senast, mot Falun och Ore, fanns förhoppningar på en fortsatt bra insats mot Hedemora.

Men Valbo saknar stabiliteten. Man pendlar som en jojo mellan fullt godkända insatser för att snabbt dippa över till underkänt.

Och, okej, i två perioder hängde gästerna med skapligt rent spelmässigt, men laget hade som vanligt svårt att göra mål på de chanser man skapade.

– Vi tappar pucken på fel ställen och då slår de till blixtsnabbt och gör mål. De gör också misstag som vi får målchanser på, men skillnaden mellan oss är att vi inte sätter dem, säger Sjödin.

Valbo gjorde en godkänd första period. Men hemmalaget ledde med 1–0.

Den andra var också helt okej, men ändå stod det 3–1 efter två perioder, Viktor Hallström reducerade för gästerna i spel fem mot tre i slutet av perioden.

– Den sena reduceringen gjorde att vi var med och fick lite muskler inför sista. Men det gick ju inte alls som vi hade tänkt, säger Tommy.

Det hade bara gått 21 sekunder av sista perioden då det blev 4–1 och luften gick ur Valbo efter det.

Valbo har en lång skadelista. I går spelade man med hela sju juniorer i laget. Det är de som är drivkraften i laget just nu samtidigt som de har en seriefinal i J20 på lördag att koncentrera sig på. Det är en stor grej för dem, säger Sjödin.

Samtidigt tvingades Samuel Selinder, Jonas Vasiljeff och Fredrik Augustsson bryta matchen mot Hedemora efter skador.

Och Sjödin suckar tungt när han säger:

– På fredagsträningen har jag bara åtta spelare från ursprungstruppen från i höstas.

$1

HEDEMORA–VALBO 6–2 (1–0, 2–1, 3–1)

$1

Första perioden: 1–0 (5.50) Jimmy Kauppi (Robin Holm, Henrik Lantz) spel fem mot fyra.

$1

Andra perioden: 2–0 (4.59) Petter Mattsson (Niklas Sjöström), 3–0 (17.02) Jimmy Kauppi (Jesper Persson, Niclas Elfsberg), 3–1 (17.41) Viktor Hallström (Fredrik Augustsson, Calle Hallberg).

$1

Tredje perioden: 4–1 (0.21) Niklas Sjöström (Filip Wallin, Petter Mattsson), 5–1 (5.15) Jesper Persson (Henrik Lantz), 5–2 (12.03) Simon Broström, spel fem mot tre, 6–2 (17.25) Jimmy Kauppi (Henrik Lantz, Jesper Persson) spel fem mot fyra.

$1

Skott: 37–32 (12–7, 11–16, 14–9).

$1

Utvisningar, Hedemora: 5x2 min. Valbo: 4x2.

$1

Domare: Erik Stålhandske, Falun.

$1

Publik: 160.

Valbos tre stjärnor

3: Simon Broström, c

2: Robin Löfman, f

1: Viktor Hallström, b

Mer läsning

Annons