Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo vill hitta spelglädjen igen

Valbos keeper Alexander Sahlin kom in och höll nollan. Valbo vann sista perioden med 2–0.
Men Hedemora vann matchen i NickBack Arena med 7–2 (2–0, 5–0, 0–2) när fortsättningsserien avslutades för säsongen. Nu väntar ett nervigt kvalspel för Valbo med start den 3 mars.

Annons

Valbo bytte målvakt inför sista perioden, Hedemora ledde då med 7–0, och Alexander Sahlin gjorde en mycket bra period och höll nollan. Han räddade bland annat en straff. Victor Lindman och Pontus Bohlins gjorde Valbos mål i sista perioden.

Men Hedemora hade 7–0 efter två perioder. Gästerna spelade ut hemmalaget och det var lite genant att se hur hemmaspelarna blev bortgjorda och hur billigt målen ramlade in.

– Det här var inte bra. Vi saknade både geist och energi och det var rätt uppgivet, säger Valbos tränare Tommy Sjödin.

Inget av lagen hade något att spela för.

Men Valbo hade en kommande kvalserie att tänka på. Man kunde kanske tro att man ville avsluta seriespelet på ett för laget positivt sätt och gå in i kvalet med ett bra självförtroende.

Men det såg ut som om spelarna inte verkade bry sig, tänkte att det här var inget att lägga stor vikt vid, kvalet är något helt annat och det är då man ska vara på topp.

– Jag tror mer på att det är besvikelsen över att vi ska spela kval som ställer till det. Vi hade som målsättning att klara oss från kval, när vi inte klarade av målsättningen blev reaktionen att det inte var lika roligt längre och vi sjönk ner i spelkvalité, säger Sjödin.

– Det här måste vi arbeta bort. Vi måste ha tillbaka glädjen i laget igen. Vi kommer att prata en hel del om det här under veckorna fram till kvalstarten.

Valbo laddar om inför kvalstarten.

Mer läsning

Annons