Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen, Dennis!

Det blev som Sporten skrev i går – Dennis Persson lämnar USA för Brynäs.

– De hörde av sig i fredags, så det var snabba puckar, konstaterar 24-åringen, som vill vara en stabil back men även bjuda på en och annan delikatess.

AnnonsDennis Persson, med förflutet i bland annat Djurgården, Timrå och senast tre säsonger i Buffalo Sabres farmarlag, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs.
Första kontakten togs alltså först i fredags och i måndags var han på besök.
– Jag har faktiskt alltid gillat Gävle. Och jag fick ett bra intryck av allt och alla när jag var här, samtidigt som jag känner Jonathan Carlsson och Niclas Andersén sedan tidigare. De har bara pratat gott om Brynäs, berättar den Nyköpingsbördige backen.

I går var han tillbaka för kontraktsskrivning – och hårdträning i fystränaren Claes Rahms regi. Först ett förmiddagspass med tunga vikter på skivstängerna, sedan ett eftermiddagspass i skogen med intervallträning.
– Det var relativt tufft. Men den tuffaste utmaningen var att kliva upp klockan fem och åka hit. Fast det är skönt att vara på plats, konstaterar Persson.
• Vad tänker du att du får för roll i Brynäs?
– Jag vill vara en kontinuerlig, stabil back som folk känner att de kan lita på. Det blir lite omställning att spela på stor is, men det ska bara bli spännande att testa det igen.
• Vi har kallat dig för Anderséns ersättare. Det kanske var orättvist, eller?
– Andersén är en fruktansvärt bra defensiv back, och jag kanske inte är riktigt lika bra defensivt. Däremot gillar jag att hänga med i anfallen, så jag är lite mer totalhockeyback, om man kan säga så.
– Jag vill spela ett stabilt spel och förhoppningsvis tillföra lite delikatesser.

Persson beskriver de två första åren i AHL som lyckade. Ett stort kvitto på det fick han när han blev uppkallad till NHL och Buffalo Sabres under Stanley Cup-slutspelet det andra året. Han fanns tillhands i alla de sex matcherna – Sabres slogs ut i första omgången – men det närmaste han kom spel i världens bästa liga var dock en matchvärmning.
– Det är nästan skrattretande att det inte blev någon match när jag var så nära, säger Persson, som inte hymlar med att målet är att komma tillbaka och ge NHL-karriären en ny chans.

Den senaste säsongen, i Sabres nya farmarlag Rochester Americans, gick det tog tyngre. Efter första grundseriematchen drabbades han av en skada i fotleden, en så kallad gaffelsprängning, vilket gjorde att han var borta i tio veckor.
Strax innan slutspelet fick han problem med ett ligament i ena knät, och när han kom tillbaka fanns det ingen plats i laget för honom.
– Tränaren var väl inte jätteförtjust i mig. Men man ska inte skylla på det, säger Persson.
I Brynäs hoppas han inte bara få spela i slutspelet – utan även gå långt.
– Kommer man till ett mästarlag finns det inget annat än mål att försvara guldet.

Mer läsning

Annons