Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänder trenden nu, Tierp HC?

Tierp har inte haft lyckan med sig i de tre senaste matcherna. Det har blivit knappa förluster mot både Hudiksvall, Ore och Hedemora. Glappet till de fyra främsta platserna som blir kvalficerade till allettan har vuxit. Men seger mot Söderhamn/Ljusne i kväll och vinst i bortamötet med Lindlöven kan snabbt förändra bilden.

Annons

– Ja, med rätt inställning så ska vi naturligtvis kunna vinna över Söderhamn/Ljusne, säger Tierps chefstränare Stellan Gerdin, som efterlyser bättre takter än senast mot Hedemora.

Nu ska det absolut inte vara något besvär för Tierp att vinna den här matchen. Söderhamn har bara lyckats plocka hem tre poäng på de 20 omgångar som hittills spelats i hockeyettan.

Målskillnaden minus 104 berättar väl också hur trögt det gått för kvällens motståndare i Vegahallen. Söderhamn har gjort 37 mål och det kan ju jämföras med Tierp som satt 71 puckar i motståndarkassarna.

Men det gäller naturligtvis att hemmagrabbarna tänder till ordentligt redan från start. Då kan det också bli en storseger och ett verkligt trendbrott efter de tre raka förlusterna.

– Ja, vinst mot Söderhamn/Ljusne och seger på söndag mot Lindlöven, ger rätt tändning hos våra grabbar. Kan vi sedan fortsätta att vinna så skulle det ju vara riktigt bra om slutmatchen mot Ore blev betydelsefull, siar Gerdin.

Inför kvällens match så har dock Tierp nya skadeproblem. Backen David Alvfors ådrog sig en revbensskada uppe i Hedemora och spelar inte i kvällens match. Sedan är det också frågetecken för Freddie Andersson, Simon Olsson och Patrik Tengren.

– Förhoppningsvis får vi ändå ihop tre femmor och Rikard Zeidlitz får förnyat förtroende i kassen.

Hur det än går i jakten på en plats i allettan, så har det ju också stor betydelse att plocka poäng till en eventuell fortsättningsserie. En femteplats i grundserien ger ju extra bonuspoäng.

Mer läsning

Annons