Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vändningen som bäddar för segerchans

Gästrikland är klart för final i klassiska Tv-pucken för första gången sedan 2003.

– Känslan är att vi ligger på en nivå som gör att vi har en bra chans att vinna hela turneringen, säger tränaren Petter Olsson.

Annons

Ni kanske själva såg i den direktsända semifinalen mot Norrbotten i tv i går eftermiddag. Gästrikland imponerade stort och vände två gånger om och vann med säkra 5–2 till slut.

Det spelade ingen roll att Norrbotten gjorde såväl 1–0 som 2–1. Gästrikarna var betydligt mer spelskickliga och skridskostarka och vann den andra och sista perioden med hela 5–1.

– Vi åkte sönder dom och det kommer bli riktigt roligt att spela final, sa Jens Lööke som satte 5–2-pucken i tom kasse till SVT direkt efter matchen.

När det lugnat ned sig lite ringde Sporten upp tränaren Petter Olsson som förberett truppen sedan de första samlingarna tidigt i somras. Han berättar att fokus och förberedelserna hela tiden har varit riktat mot att ta sig hela vägen till final.

– Vi har haft som målbild och morot att komma dit vi är nu, säger Olsson.

Och trots underlägena i semifinalen var han aldrig orolig.

– Nej, jag visste att vi skulle vända och vinna – och det viktigaste av allt var att hela truppen trodde det också.

Petter Olsson berättar att harmonin och mognaden i Gästriklands lag är stor både på isen och utanför.

– Alla killar har en oerhört professionell inställning till hockeyn. Det är allt från hur man uppträder, till kost och sömn. Dessutom har vi som regel i båset att allt man säger till varandra under en match ska leda till något bättre.

• Inget onödigt gnäll alltså?

– Nej, har någon kritik att framföra till en lagkompis ska det läggas fram på bra sätt så att det leder till något bra.

• Och det här med tv-kamerorna. Hur hanterar ni det?

– Inga problem. Vi hade ett möte om det innan och det var kanske lite nervöst vid första nedsläpp i Löfbergs Lila med direktsändning, men alla tycker det är roligt bara.

En av framgångarna stavas också bredden på laget. Alla formationer är med och producerar och Gästrikland spelar med fyra kedjor där andra lag går ned på tre.

– Vi hade till exempel fem olika målskyttar i semifinalen, bara en sån sak, menar Petter Olsson och laddar nu för finalen mot Stockholm Nord som spelas klockan 15 söndag direkt i SVT1.

Vinner Gästrikland blir det landskapets blott andra seger genom tiderna. Första och enda Tv-puck-segern kom hemma i dåvarande Gavlerinken 1974 – 38 år sedan!

Mer läsning

Annons