Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjö hotar stämma Brynäs för Fransonaffären

Växjös vd Anders Öman är den som snabbast och hårdast kritiserar Brynäs för Cody Fransonaffären.

– Jag ska köra ner det här i halsen på dem. Jag ska stämma dem istället, säger Öman till Sportbladet.

Annons

Öman rasar i , och dömer ut Brynäs totalt.

Så här säger han:

– Jag är besviken på alla svartfötterna som inte har någon heder i kroppen. Det finns klubbar och klubbdirektörer som jobbar dygnet runt för att få ihop verksamheten och utveckla svensk ishockey. Idrott bygger på etik och moral och ligan påstås stå för professionalism och ska vara ett föredöme för svensk hockey. Sedan finns det tre klubbar som beter sig som clowner. Ett styrelsebeslut fattades enhälligt och ingen gjorde några reservationer gentemot det. Där var det sagt att vi inte ska ta in några NHL-spelare eller spelare på korttidskontrakt som ska lämna för NHL. Det var sagt och ingen sa ett ord innan tre klubbar plötsligt skiter fullständigt i vad vi kommit överens om. Det finns ingen heder och moral. Jag ägnar mitt liv åt att jobba med det här och det här är det värsta jag varit med om. Det är värre än dagis.

Klubbarna Öman talar om är Brynäs, Modo och Frölunda.

Vidare för anser hman att alla visste om att det skulle sluta så här, när NHL drog igång.:

– Vi visste redan när det avtalet skrevs att han inte skulle stanna. Det visste alla. Deras ordförande och klubbdirektör sa något annat men hela jävla Hockeysverige visste för fan. Det är bara bedrägeri. Jag blir så förbannad. Men det är bra. Då vet vi vilka klubbar som har etik och moral och raka ryggar. De där står inte för ett skit. Inte ett skit. Men de ska ändå vara med och dela på alla TV-pengar och framstå som duktiga. Det är en stor jävla besvikelse.

– De fick väl sju spänn eller något för Franson. Eller till och med noll. Det är en bluff alltihop. De har inte fått några pengar för honom. Det är bullshit. Det får inte gå till på det här viset. För andra klubbar som är på slutspelsplats spelar det ingen roll men för Rögle, Timrå, AIK och oss... Det är så själviskt. Så egoistiskt.

Växjös vd hotar dessutom Brynäs med rättsliga åtgärder:

– Jag ska köra ner det här i halsen på dem. Jag ska stämma dem istället. Ta dem till rätten. Så får vi se hur kul det är att hålla på och leka. Det måste vara någon jävla ordning. Det är precis som en lekskola, säger han till Sportbladet.

Mer läsning

Annons