Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjö snuvade Brynäs på back

Brynäs hoppades på NHL-meriterade backen Jonas Holös – men blev blåsta på värvningen av Växjö Lakers.

– Vi gav honom ett riktigt bra bud, men det räckte inte, säger sportchef Micke Sundlöv besviket.

Annons

Jonas Holös, 24, har spelat både VM och OS för Norge och efter två lyckade elitseriesäsonger med Färjestad fick han i fjol chansen att prova på spel i världens bästa liga med Colorado Avalanche. Det blev klart godkända 39 matcher, men när Holös hoppades ta ytterligare ett kliv till den här säsongen blev han i stället nedpetad till AHL-laget Lake Erie Monsters. Och därför meddelade han NHL-klubben att han återvänder till Europa.

Brynäs var snabbt ute och meddelade sitt intresse, klubben har ju redan lillasyster Silje Holös i damlaget.

Men trots att allt under gårdagen pekade mot att den 24-årige norrmannen skulle välja Gävlelaget fick Sundlöv till sist beskedet att han går till Växjö. Strax före klockan 21 ringde agenten med beskedet – nykomlingen bjöd helt enkelt över Brynäs.

– Vi har verkligen gjort allt i vår makt för att få honom. Vi gav honom ett riktigt bra bud och har till och med lagt till en del på budet under dagen. Men det räcker inte. Vi kan inte göra något mer, tyvärr, för vi kan inte äventyra hela föreningens ekonomi, säger Sundlöv.

– Det finns en gräns för vad man kan betala, även om det är en bra back.

Brynäs sportchef konstaterar att det bara är att ”gräva vidare” efter andra tänkbara backar. Men grämer sig över missen.

– Det är tråkigt på många sätt. Dels för att det är en riktigt bra back, dels för att han har spelat i elitserien tidigare. Men så fanns också möjligheten att behålla honom i mer än ett år, säger Sundlöv.

• Intresset för Holös – innebär det att ni har avskrivit Mattias Ekholm nu?

– Nej, jag vet fortfarande inte hur det blir med Ekholm. Det här med Holös har inget med Ekholm att göra alls, utan när det namnet dök upp kände vi bara att vi ville ha honom.

Fotnot: Mattias Ekholm satt på läktaren natten till i går när Nashville Predators förlorade mot New Jersey Devils hemma med 3–2 efter straffar.

Mer läsning

Annons