Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga Veckan för Brynäs

Norrlandshockeyn regerar.

Och snart kan det vara Brynäs som sitter i förarsätet – om Viktiga Veckan löper väl ut.

– Vi har sagt att vi går för serieseger, och då måste vi förmodligen vinna mot Luleå och Skellefteå, säger Sebastian Lauritzen.

Annons

Njurundasonen njuter av det faktum att det är tre Norrlandslag i topp när elitserien nu går in i en intensiv och avgörande fas.

– Det är kul som f-n. Norrlandshockeyn har väl varit lite sisådär de senaste åren, säger Lauritzen.

• Vad är det som gör att just de här lagen ligger i toppen?

– Jag tycker att vi och Skellefteå spelar den absolut modernaste hockeyn, det är fart och fläkt hela tiden och vi vill ha pucken så mycket som möjligt. Vi åker inte och väntar på misstag, utan har full fart och försöker göra det själv.

– Det är så sjukt mycket roligare att spela så. Det är jobbigare också, rent fysiskt, men man vinner så mycket på det, för man får energi av att spela så här och publiken tycker det är kul också, så det blir som en positiv cirkel.

– När det gäller Luleå har de en extremt stark defensiv som de litar hundra procent på, de släpper f-n aldrig in mål.

För tillfället är det Luleå som toppar tabellen, med Skellefteå som tvåa – men det är ett förhållande som snabbt kan ändras.

Det här är nämligen veckan då Brynäs har chansen att sätta in en stöt. Det hemmastarka Gävlelaget – sju raka segrar nu – möter först Luleå i kväll och sedan Skellefteå på lördag i Läkerol Arena. Däremellan en svår bortamatch mot Färjestad på torsdag.

• Det är en viktig vecka – är det något du funderat kring?

– Vi sa faktiskt till varandra på ett möte innan träningen att vi ska gå in för att vinna serien, för då ger vi oss ett jäkligt bra utgångsläge inför slutspelet. Så det är det vi siktar på, och då måste vi förmodligen vinna de här matcherna mot våra konkurrenter.

Lauritzen framhåller också vikten av att hamna på rätt spår igen efter den mindre goda insatsen mot Djurgården på Hovet senast (3–6). Det var då han själv gjorde comeback efter skada – bara för att mötas av ett landslagsuppehåll direkt efter.

– Ja, det var en skön vecka jag fick, nu kunde jag träna på ordentligt. Samtidigt var det bra att jag fick en match i benen i alla fall.

• I slutet av veckan – hur många poäng ska ni ha tagit på de här tre matcherna för att du ska vara nöjd?

– Skellefteå hemma, det vinner vi. Sex, sju poäng i alla fall, det tycker jag.

Tränaren Tommy Jonsson håller med om att viktiga matcher stundar, men stirrar sig inte blind på just den här veckan.

– Vi ser det som en jätteviktig period hela vägen nu, tre veckor framåt. Och matchen i morgon också, det är dags att ta Luleå på hemmais nu, säger Jonsson.

Han har inte har glömt 0–1-torsken i oktober och suddenförlusten i december. Det var då Brynäs hade 1–0 i slutminuten och pucken i offensiv zon när Jonathan Granström utvisades för fördröjande av spelet.

– Vi blev bestulna på tre poäng där, säger en revanschsugen Jonsson.

Mer läsning

Annons