Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Virus oroar i Brynäslägret

Många saknades på måndagens Brynästräning.

Bland andra tränaren Tommy Jonsson och anfallaren Daniel Widing som drabbats av ett virus.

Annons

Spelare som Simon Bertilsson, Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg syntes inte till på isen när Brynäs tränade dagen efter 3–0-segern borta mot Färjestad.

Men assisterande tränaren Janne Larsson lämnar lugnande besked.

– Det är rehab på nästan alla i princip, det ska inte vara någon fara, säger Larsson.

Däremot visste han inte läget för anfallaren Mats Lavander, som ju utgick i andra perioden senast på grund av en skada – enligt obekräftade uppgifter på ena axeln. Sporten har sökt Brynäsmassören Glenn Hellström för att få veta om Lavander kan spela tisdagsmatchen men har inte lyckats nå honom.

Sedan var det det här med viruset. Många i laget har varit drabbade av halsont och förkylning, exempelvis Jesper Ollas och Jakob Silfverberg, och nu är turen kommen till bland andra Tommy Jonsson och Daniel Widing.

Den sistnämnde säger till Sporten att han började känna av halsen en bit in på tredje perioden i söndagsmatchen.

– Jag fick lite strul med orken och sa till Tommy att jag kunde stå över några byten. Vi ledde med 2–0 och då tyckte jag det var bättre att ha fräscha killar inne, säger Widing, som avstod måndagsträningen.

– Men det ska inte vara någon fara för spel. Så länge man inte har feber är det bara att köra, och jag har inte haft någon feber än.

Tommy Jonsson var förkyld men stod ändå i båset i söndags. Dagen efter valde han att stanna hemma från träningen, men Janne Larsson tror att kollegan finns med när det drar ihop sig till match igen.

Mer läsning

Annons