Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wännström avgjorde straffdrama

Sebastian Wännström gjorde sin första match från start för säsongen. Och vilken match det blev för 20-åringen.

Han avgjorde mötet med Luleå – med sitt första elitseriemål någonsin – genom att sätta en iskall straff.

– Det var en härlig avslutning, konstaterade han efter 6–5-segern.

Annons

Sebastian Wännström, som faktiskt är utlånad från NHL-laget St Louis Blues till Brynäs den här säsongen, har haft problem med en fotskada som hållit honom utanför laget en längre tid. Ett par matcher på bänken har det blivit innan han nu fick chansen från start i det tuffa bortamötet med Luleå.

Detta sedan Brynäs kom till spel utan två tongivande forwards, avstängde Jonathan Granström och skadade Andreas Dackell.

Det gav plats för Wännström som till slut skulle komma att spela huvudrollen i matchen som blev en synnerligen svängig historia. Att det skulle bli tätt och målsnålt var nog de flesta överens om innan. Det blev precis tvärt om.

– En konstig match. Det blev mycket öppnare än normalt. Det skapades chanser och det känns otroligt skönt att komma hit och ta poäng. Dessutom fick jag göra mål – det händer inte så ofta, skrattade Jonas Nordquist som satte 3–1-målet efter nästan exakt halva matchen – väl bekant med Coop Arena sedan sin tid i Luleå Hockey.

Brynäs kändes snäppet vassare än hemmalaget förutom under de fem-sex första minuterna då hemmalaget var rappast och de tog också ledningen.

Matchen böljade och det blev ett antal märkliga situationer där domarparet Morgan Johansson och Mikael Sjökvist hade svårt att hitta rätt.

Luleås 3–2-reducering från Sebastian Enterfeldt, tidigare ungdomsspelare i Brynäs, var det som diskuterades mest. Enterfeldt stötte in pucken under Niklas Svedbergs benskydd.

Blockering menade Svedberg och hela Brynäslägret. Men domarna dömde mål.

– Det var ett märkligt beslut. Han blåste innan pucken var inne men jag vill inte orda så mycket om domarna. Jag är fruktansvärt nöjd med poängen. Jag tyckte vi var bättre totalt sett men vi släppte in ett par för enkla mål, summerade Brynästränaren Tommy Johnsson.

Matchvinnaren Wännström slog till i den åttonde straffomgången och fram till dess hade det bjudits på tätt målvaktsspel och givits en provkarta på missar i massor. Unge Wännström var dock iskall i avgörandets stund.

Han stoppfintade Johan Gustafsson i Luleåmålet och drog in pucken runt Luleåmålvakten.

Synnerligen elegant.

– Jag har gjort ganska många straffar under junioråren och den här varianten har jag tränat mycket på, så det var kul att den gick in, sa Sebastian Wännström.

• Nervös?

– Nej, egentligen inte. Jag var glad bara över att få slå en straff.

• Så missen i JVM i fjol spökade inte?

– Nej, inte alls. Det är en ny säsong och jag har gått vidare, konstaterade Wännström.

Som onekligen är på rätt väg. Nu när också målnollan är spräckt efter 67 elitseriematcher.

Mer läsning

Annons