Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wännström ger slutspel ett ansikte

På söndag börjar kvartsfinalserien mot Frölunda. Brynäs forward Sebastian Wännström har helt klart det grymmaste slutspelsfejset.

– Det är väl så här man ska se ut i ett slutspel, flinar han.

Annons

Resultatet av tacklingen som gav Timrås Mat Robinson matchstraff på tisdagskvällen ser ni på bilden här intill.

Sebastian Wännströms ansikte är igensvullet. Ett djupt och brett sår på ena kinden fick sys ihop med åtta stygn redan i omklädningsrummet uppe i Timrå. Lägg sedan till en viss huvudvärk och en ömmande nacke så förstår ni att Bomhusgrabben ändå att hade lite tur i oturen att det inte gick värre än det gjorde.

Efter ett flera timmar långt sjukhusbesök under onsdagen konstaterades det att Brynäsforwarden varken drabbats av hjärnskakning eller fraktur på kindbenet som först befarades.

– Det gäller att ta en smäll för laget. Och det gav ju resultat, vi vände matchen under utvisningen, säger Sebastian Wännström och grimaserar fram ännu ett litet leende.

• Hur upplevade du smällen?

– Jag var vid medvetande hela tiden så jag minns allt tydligt. Jag kanske får skylla mig lite själv också eftersom jag vände mig om och inte var riktigt beredd. Han gav mig en knuff i ryggen så att jag slog rakt i sargkanten, det tog väldigt illa. Hade han tacklat mig vanligt hade jag kunnat ta emot smällen på ett annat sätt.

Men trots ett totaldemolerat ansikte är Sebastian, som fyllde 21 år förra veckan, upprymd och spelsugen inför kvartsfinalmötet med Frölunda.

– Det här stoppar inte mig. Kanske står jag över någon träning men det är väl bara att sätta ett galler på hjälmen och köra, säger Wännström som svarade för åtta mål och sju assist på sina 43 matcher under grundserien.

Brynäs har varit slutspelsklart en lång tid och har som alla vet en uttalad målsättning att vinna SM-guld.

– Jag ska inte säga att vi gått och väntat på att slutspelet ska börja, men självklart ser man fram mot det här nu.

• Vad tror du om era chanser?

– Jag tror att vi blir ett vasst lag i slutspelet. Vi har fått tillbaka lite spelare och har bra chanser.

Att Brynäs haft problem med Frölunda den här säsongen och förlorat fyra av fem möten är Wännström självklart medveten om, men det ska inte påverka.

– Det gäller att se framåt och tro på oss själva. Det gäller att bara fokusera på det vi ska göra. Inte läsa tidningar eller bli påverkad oavsett vad som står.

Mer läsning

Annons