Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wännström målskytt i säsongsdebuten

Sebastian Wännström gjorde säsongsdebut i går – och blev målskytt direkt.
Forwarden visade vägen när Brynäs besegrade Björklöven med 3–1 i J20-serien.
– För att vara första matchen får jag väl klart godkänt, säger Wännström.

Annons

På grund av en fotskada har Sebastian Wännström fått vänta på sin första match den här säsongen.

Nu är han i princip helt återställd – och siktet är inställt på att ta en ordinarie plats i A-laget.

– Jag krigar varje dag för det. Under den senaste tiden har det handlat om att bli fullt frisk, nu är jag redo för nya utmaningar, säger Wännström.

Men till en början är det spel i J20-laget som gäller – och i går såg han förhållandevis pigg ut när Brynäs hemmaslog Björklöven med 3–1.

– Det syntes väl att han är lite matchotränad. Om inte foten blir svullen kommer han att spela även mot AIK i morgon (i dag). Han behöver istid och vi ska hjälpa honom att komma tillbaka till A-laget, säger J20-tränaren Mats Bäcklin.

Tidigt i den andra perioden lirkade Wännström in 2–0-pucken.

– Jag blev väldigt fri och fick en hel del tid att tänka. På något konstigt vis gick pucken in, det fanns en glipa mellan stolpen och målvaktens benskydd, säger Wännström.

Efter Brynäs första mållösa period den här säsongen spräckte Emil Molin nollan 53 sekunder in i den andra perioden. Björklöven hade bland annat två stolpskott, men Brynäs fick en tämligen behaglig resa mot den fjärde raka segern.

– Vi har höga krav på det här laget och jag tycker väl att vi borde ha gjort en bättre match. Det var nio dagar sedan vi spelade match senast, och det märktes en del. Men det var ändå starkt av oss att vinna, säger Mats Bäcklin.

Målvakten Oscar Dansk såg länge ut att få hålla säsongens första nolla, men endast sex sekunder från slutsignalen skickade Eric Anderberg in 3–1-reduceringen. Dansk gled åt sidan och skrek ut sin frustration direkt efteråt.

– Just i den stunden var man inte glad. Jag hamnade för långt in i målet och det är synd att det blev som det blev. Men det viktigaste är att vi vann, och för min egen del kändes det stabilt, säger Dansk.

BRYNÄS–BJÖRKLÖVEN 3–1 (0–0, 2–0, 1–1)

Andra perioden: 1–0 (0.53) Emil Molin (Christian Djoos), 2–0 (2.50) Sebastian Wännström (Alexander Lindgren).

Tredje perioden: 3–0 (16.28) Johan Eriksson (Emil Larsson, Emil Molin), 3–1 (19.54) Eric Anderberg (Adrian Larsson, Carl-Johan Möller).

Skott: 36–23 (14–8, 14–4, 8–11).

Utvisningar, Brynäs: 7x2 min. Björklöven: 6x2 min.

Domare: Fredrik Candell, Gagnef.

Publik: 120.

Bäst i Brynäs: Emil Molin, fw.

Mer läsning

Annons