Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wännström tillbaka i Brynäs

Det var ett kärt återseende när Sebastian Wännström klev in på Micke Sundlövs kontor.

En björnkram, ett fast handslag, lite pappersexercis och så var en av fjolårets guldhjältar tillbaka i Brynäs igen.

– Tillbaka i hemstaden och en klubb som jag är uppväxt i och älskar att spela för, sa Sebastian med ett stort leende.

Annons

Men 21-åringen är inte tillbaka för gott även om han säger att det är alldeles underbart att vara i Läkerol Arena igen.Vistelsen i Nordamerika har definitivt givit mersmak även han hade svårt att platsa i farmarlaget och blev nerskickad ytterligare ett pinnhål i seriesystemet.

– Det finns säkert dom som tycker att jag kommer hem med svansen mellan benen och ger upp för enkelt. Men det här är inte mitt beslut utan det är St Louis som tycker att det här är bäst för min utveckling.

Och snabbt gick det. NHL-klubbens general manager ringde för några dagar sedan med det här förslaget och då var det bara att packa väskorna, prata med Brynäs och flyga hem.

Nu får han spela i elitserien och åker tillbaka till St Louis i höst igen där han har två år kvar på kontraktet.

– Då blir det också under helt andra villkor. Dom är väldigt nöjda med det jag har gjort och har en fortsatt plan för mig. Helst hade dom sett att jag hade fått massor med speltid i AHL – men när det inte skedde så är det här det näst bästa.

Sebastian poängterar hur roligt äventyret har varit.

– Det har varit fantastiskt och jag har lärt mig massor. Jag har tränat stenhårt där borta och är i hygglig form. Visserligen är det ett helt annat spel och väldigt annorlunda där borta men jag hoppas vara med och bidra så fort som möjligt.

I kvällens match är han inte med och kanske inte heller mot Luleå på lördag som är den sista innan det väntar ett landslagsuppehåll för Oddset Games. Men sedan...

– Då hinner jag få en bra träningsvecka och komma in i gänget igen. Det ska nästan bli det mest fantasiska att träffa alla grabbar igen. Jag kan knappt vänta, säger Sebastian som inte varit hemma sedan han stack iväg i september förra året.

Lika nöjd var sportchefen Micke Sundlöv.

– Det är jätteroligt att ha honom tillbaka. Han är en kille som sprider mycket glädje och mycket energi till laget.

Det är bråda dagar på kontoret och egentligen jagar ju Brynäs mest en back. Än har inget nytt hänt på den fronten.

Men en annan forward som Sundlöv har ögonen på är förre Djurgårdaren Daniel Brodin, 22. Just nu spelar han i finska Ässät och Brynäs sportchef bekräftar det men också att han inte tror på en övergång den här säsongen.

– Som det är just nu som släpper inte Ässät honom. Vi hade en möjlighet i så fall att knyta honom även till nästa säsong. Men det är någonting vi kommer att jobba vidare på.

Så länge får han nöja sig med Wännström.

Mer läsning

Annons