Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wickbergs dotter tar plats i Brynästoppen

Hennes pappa Håkan Wickberg är en av Brynäs största genom tiderna. Nu blir hon själv en del av klubbens framtid – Carina Reidler, 43, föreslås ta plats i styrelsen.

– Jag ska försöka bidra med idéer utifrån, säger hon.

Annons

I går presenterade valberedningen, med ordförande Kjell Damberg i spetsen, sitt förslag på ny Brynässtyrelse inför årsmötet den 20 juni.

Eller ny och ny... styrelsen blir snarlik den sittande.

Bo Bylund föreslås fortsätta som ordförande och den enda som man på förhand vet försvinner är ledamoten Malin Vikerhagen (tidigare Broman), hon slutar i styrelsen men stannar i Brynäs som ordförande för det nybildade restaurangbolaget.

Hennes ersättare blir Carina Reidler, i alla fall om valberedningen får som den vill.

– Hon kommer att tillföra ny energi, det är en affärskvinna som är duktig på ledarfrågor och affärer, och som har väldigt gott renommé, säger Kjell Damberg.

Han lägger till att ”hon har intressanta gener också”, och det får man väl hålla med om.

Farfar Thure Wickberg var ledarlegendaren som var med och förvandlade Brynäs från en kvartersklubb till en storklubb, och pappa Håkan – ja, för vissa räcker det om man säger ”Mr Brynäs”.

Håkan Wickberg gjorde 15 säsonger i klubben (1960–1975), vann SM-guld sju gånger och skytteligan tre gånger. Han gjorde 255 mål och 262 assist på 355 matcher i Brynäs och fick spela sju VM och två OS.

Nu ska Carina Reidler själv göra avtryck i klubben.

Exakt vad hon ska ha för arbetsuppgifter i styrelsen vet hon inte, men från sitt civila jobb som vd kan hon en del om marknadsföring, varumärkesbyggande och företagande.

– Jag vill vara med och vrida och vända på allting för att se vad man ska göra, och vad man kanske inte ska göra. Marknadsbiten tror jag att man behöver lägga mycket fokus på, det kanske måste till nya grepp – därmed inte sagt att man inte gör det bra i dag, säger Reidler.

Idrottsintresse har hon från födseln, bokstavligt talat, och erfarenhet har hon också även om han inte varit elitidrottare.

– Men alla mina tre söner har spelat hockey, och 7-åringen gör det fortfarande.

• Hur var det att växa upp med en pappa som var så stor Brynässtjärna?

– Som liten visste jag ju inget annat än att pappa alltid var borta och tränade. Men jag kommer ju ihåg när jag fick vara med uppe i ishallen när han tränade.

De senaste åren har Brynäs årsmöten varit lugna tillställningar utan kuppförsök.

En orsak till det kan vara att styrelsen inte längre har samma makt som förut. Vi ställde följande fråga till valberedningens ordförande:

• Är styrelsen inte lika viktig som tidigare?

– Styrelsen är jätteviktig, den lägger upp strategier och fattar viktiga beslut om föreningens framtid. Men det är rätt, tidigare var styrelsen operativ, nu delegerar styrelsen till klubbdirektören som gör jobbet.

– Men vi ska ha en styrelse med klass, de ska kunna påverka Brynäs framtid och ta beslut som gör att vi hänger med i framtiden, säger Damberg.

Fotnot: Håkan Wickberg avled 9 december 2009, 66 år gammal.

Mer läsning

Annons