Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing firade med finalmål

I dag fyller Daniel Widing 30 år. Han inledde firandet i går kväll med att skicka Brynäs ett steg närmare SM-guld.

– Det var en liten förskottspresent, även om inte det målet blev avgörande, säger Widing.

Annons

Allt var upplagt för en ny seger. Visserligen spelade Skellefteå tajt och smart och tillät inte Brynäs få samma utrymme som senast.

När Daniel Widing krutade in ett slagskott rakt i krysset i början av den tredje perioden till 2–1 var andra raka finalsegern på gång redan då.

– Jag fick en kanonträff, säger ”Widde” som nu kan fylla 30 halvvägs mot ett SM-guld.

– Om vi tar hem det nu? Ja, vi har ju sagt det hela säsongen så vi tror ju det.

Målet alltså kom precis i inledningen av tredje perioden och såg länge ut att bli matchavgörande.

– Vi var ju nära att stänga matchen och det hade förstås varit skönt om vi klarat det. Men nu ordnade det sig ändå i förlängningen.

För det dröjde ända till 18.51 innan Skellefteås kvittering kom.

I spel sex mot fem skapades ett våldsamt tryck mot Niklas Svedberg som till slut – liggande på isen – tvingades kapitulera. Pierre-Edouard Bellemare prickade in 2–2 i det öppna målet.

– Trist förstås. Man vill ju hålla ut i det läget, men det gick inte att bryta ihop utan det var bara in och ladda om för sudden, menade Niklas Svedberg.

Men innan förlängningen kom nästa smäll. Brynäsbacken Simon Bertilsson kraschade rakt in i den öppna båsdörren – som andremålvakten Andreas Hadelöv inte hunnit stänga.

– Nu tror jag inte att det var med flit på något sätt. Men Hadelöv har ett enda jobb i den här finalserien och det är att stänga dörren i tid, menar Daniel Widing.

Mer läsning

Annons