Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wille får nytt jobb i Brynäs

Wille Löfqvist, som tidigare fick sluta sin tjänst som restaurangansvarig i Läkerol Arena, har fått nytt jobb.

Han blir assistent till sportchefen Michael Sundlöv.

– En välkommen förstärkning av den sportsliga organisationen, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Wille Löfqvist, som var restaurangchef i Läkerol Arena anställd av arenabolaget, har inte haft något att göra sedan han fick sluta i samband med turbulensen kring alkoholtillståndet.

Nu har Brynäs hittat en ny roll som ska passa både Löfqvist och klubben.

– Wille kommer att sköta allt det administrativa runt laget, boka resor och ha hand om logistiken. Micke Sundlöv har tidigare skött allt sådant parallellt med det sportsliga ansvaret för truppen – nu frigör vi utrymme för Sundlöv att kunna jobba mer tillsammans med rekryteringsgruppen, säger Hans-Göran Karlsson.

• Det här är ingen nödlösning?

– Absolut inte. Det är en välbehövlig förstärkning av organisationen kring laget. Vi har gjort utrymme för en tjänst som behövs. Samtidigt känns det skönt att ha hittat en bra arbetsuppgift åt Wille.

Brynäs hoppas förstås att den nya organisationen ska kunna skapa ett ännu starkare elitserielag.

– Många kanske inte vet hur mycket jobb sportchefen lägger på adminstrativa arbetsuppgifter kring laget, det tar mycket tid. Och det är viktigt att planeringen fungerar som den ska, det får inte klicka. Nu kan Sundlöv koncentrera sig enbart på det sportsliga utan att riskera att det går ut över planeringen och det är naturligtvis positivt för oss, säger Hans-Göran Karlsson.

Wille Löfqvist får en viktig roll när det gäller att planera smart för A-truppen.

– Det handlar mycket om ekonomiskt tänkande. Som adminstrativt ansvarig handlar det om att hitta ekonomiskt fördelaktiga lösningar. Det gäller att slimma kostnaderna så mycket som möjligt utan att tumma på kvaliteten. Det rör sig om ganska mycket pengar så mycket som ett elitserielag reser.

• Wille fyller 65 år nästa år – är det här ett ettårsprojekt innan han går i pension?

– Det är inte säkert att han slutar vid 65, vi får se hur länge han jobbar med det här. Det är upp till honom och upp till oss.

• Det finns inget avtal som reglerar anställningstiden?

– Nej, det finns inget slutdatum i dagsläget.

Mer läsning

Annons