Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ismael gör mästerlig indie som känns i hela kroppen

Ismael
"Som om jag vaknar nu"
(Viskningar och vrål)
Betyg: 4 av 5

Gilla GD Kultur och Nöje på Facebook för fler nöjesnyheter

INDIE Bandet Ismael, med rötterna i både Sandviken, Gävle och Stockholm, släpper nu sitt tredje album. Med det kommer ett mörkare sound och texter som framförs med sådan energi och övertygelse att man inte bara lyssnar på musiken, utan verkligen känner den.

Läs mer: Ismael har releasefest

Lyssnaren tas på en musikalisk resa genom skivans sex spår. Texterna är alla på svenska och mästerfullt framförda av bandets tre medlemmar som har arbetat tillsammans med Magnus Lindberg som har mastrat och mixat alla spåren. Texterna handlar om utanförskap, drömmar och förväntningar på manlighet. Soundet för tankarna till bland annat Kent och U2, men även till ett flertal 80-talsmusiker.

Tillsammans har de skapat en skiva som känns både mörk, hård och samhällskritisk – något som framgår i alla låtar, men speciellt i det sista spåret "Som om jag vore bättre" - skivans starkaste spår. Den levererar en vass och ångerfull text som tillsammans med instrumenten snabbt exploderar till en klockren final på "Som om jag vaknar nu".

Håll koll på de största nöjesnyheterna – ladda ner Gefle Dagblads nya app här, till Iphone eller till Android!

Johanna Smedbakken