Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isstadion

på Nynäs, Gävles första konstfrusna isbana, invigdes i november 1956 med en ishockeymatch mellan Tre Kronor och Gävles stadslag. Isstadion var Gävle GIK:s hemmaarena då klubben vann SM-guld i ishockey 1957, och det var där Brynäs IF spelade sina hemmamatcher de första säsongerna på 1960-talet då klubben grundlade sin ställning som en av Sveriges genom tiderna bästa i ishockey.
Under några säsonger kring 1960 var Isstadion hemmaplan för tre allsvenska ishockeylag: Brynäs IF, Gävle GIK och Strömsbro IF.
Isstadion har använts för olika evenemang. I juli 1959 arrangerade Brynäs IF en boxningsgala med den nyblivne världsmästaren Ingemar Johansson som lockade 2.000 personer.
Sedan Gavlerinken togs i bruk har Isstadion åter blivit en del av Nynäs idrottsplats, som används av skolor och för olika bollidrotter.