Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IT-projekt kan ge lokal nytta

Gävleborgs riksdagspolitiker var i går inbjudna till Sandbacka Park för att ta del av ett IT-projekt.
Elin Lundgren, S, menade att detta är precis vad Sverige behöver för att vara konkurrenskraftiga.

Gävleborgs riksdagsledamöter hade bjudits in till Sandbacka Park för att få höra om projektet Find IT. Johanna Esplund som är kommunikatör inom projektet berättar att arbetet handlar om att sammanföra små och stora företag när det gäller IT-lösningar.

– Stora företag är kravställare mot de mindre när det gäller till exempel e-fakturering och hur det ska fungera. Vi sammanför dessa målgrupper så att de kan ha en dialog, berättar Johanna Esplund.

Projektet utgår från en kartläggning bland 74 små och medelstora företag och deras IT-användning och hur de använder affärssystem.

– Många företag har köpt dyra affärssystem, men använder bara en liten del av det. Så vi ordnar träffar där olika företagare kan möta varandra och dela med sig av kunskap och erfarenheter av programmen.

Hon berättar att de bjöd in politiker för att de ska kunna få information om vad projektet går ut på. Men också för att politikerna ska kunna fungera som budbärare.

Elin Lundgren, S, som är riksdagsledamot var en av de inbjudna.

– De sätter fingret på vad vi behöver vara bra på här i Sverige – kompetens. Vi kan ju inte konkurrera med löner i till exempel Asien. Och det här sättet att tänka när det gäller projekt kan också vara användbart i andra branscher.

Hon berättar att den lokala nyttan kan vara att man får fart på näringslivet och tillväxt.

– Det kan leda till att fler företag kanske vill flytta hit och det är givetvis till gagn för medborgarna.