Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Itchy Daze räddade kvällen

The Views från Söderhamn börjar sakta men säkert göra sig ett namn i Gävletrakten. Den här lördagen på Marinfestivalen spelar de på en scen placerad på en lastkaj. Blir festivalen av nästa år igen blir jag inte överraskad om man kan se dem på den största scenen.

Deras lustfyllda rock’n’roll är nämligen väldigt lätt att ta till sig live, och jag gissar att de får nya fans varje gång de spelar.

Anton Gavell på sång är en perfekt frontman med Steven Tylers ansikte, Mick Jaggers gester och Bob Dylans röst. Resten av bandet jobbar på bra även de, men det är Anton som stjäl showen.

The Views är utan tvekan ett frö till ett band som kan bli något alldeles storslaget. Men ska de bli det stora arenarockbandet som de så gärna vill vara, så måste de göra låtar med samma självklarhet och energi som deras liveshow. Det saknas med andra ord hits.

PD (som står för Punk Department) går på medan det är komplett folktomt framför scenen. Det avskräcker däremot inte bandet, även om jag önskar att det gjort just det.

Intresset väcktes en smula efter att de själva sagt sig spela punk och enligt egen utsago ska de låta som en blandning mellan Ramones och Johnny Cash.

Detta är långt från sanningen och i stället väller det ut något slags after ski-rock ur högtalarna. Man är inte per automatik punk bara för att man säger att man är det. Den grupp poliser som står och stampar takten bredvid mig bevisar den tesen.

I stället blir det Itchy Daze från Hofors som räddar kvällen.

Även här är det ganska glest framför scenen men det poppiga punkbandet struntar i det och kör så hårt att en gitarrsträng genast går av.

Med en stor dos humor och klockrena stämkörer vinner de sakta men säkert över folket som ställer sig närmare och närmare scenen. Låtar som 911 och radiostänkaren Goodbye är svåra att skaka av sig även om man har svårt för sådan här lättsmält punk.

Sångaren Tomas Andersson påminner så smått om Dave Grohl från Foo Fighters både till röst och utseende.

När låtarna svänger över åt just Foo Fighters håll låter det faktiskt bäst och jag hoppas att grabbarna från Hofors tar vara på det soundet i framtiden.

För vi har nog inte hört det sista från Itchy Daze.

Ronnie Hammarstedt